undefined - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
undefined
undefined
undefined

Landeskog frälste Djurgården

Med ett mål och en assist hjälpte Gabriel Landeskog sitt Djurgården att undvika total kris i tabellen. Han passade också på att bränna två straffar.

Djurgården - Örebro 4-3 e. str. (0-0,1-0,1-2,0-0)

Målen: 1-0 (37.54) G. Landeskog (P. Åberg, Pontus, T. Pettersson), 2-0 (45.30) M. Ljungh (G. Landeskog), 2-1 (48.17) A. Eriksson (N. Lihagen, S. Olsson), 2-2 (56.53) J. Aulin, 2-3 (str.) P. Yetman, 3-3 (str.) M. Ljungh, 4-3 (str.) P. Åberg

Utv. DIF: 5x2

Utv. Örebro: 7x2

Skott: 41-18 (12-3, 10-6, 6-9,13-0)

------------------

Övriga matcher:

Karlskrona - Oskarshamn 1-3 (1-2,0-0,0-1)

Malmö - Karlskoga 3-5 (1-0,2-2,0-3)

Inför matchen handlade mycket om hemvändaren Gabriel Landeskog, nyligen utsedd till kapten i Colorado Avalanche. Och matchen skulle mycket riktigt att handla mycket om den 20-årige stjärnan.

17.54 in i andra perioden presenterade Landeskog sig när han grötade in pucken bakom Stefan Ridderwall under ett powerplay.

– Målet var skönt. Jag får pucken och skjuter men jag tror det är Ölvestad som gör målet. Med lite tur får jag det ändå, sa en nöjd Landeskog till Viasat efter andra perioden.

Succén fortsatte i under den sista akten. Landeskog spelade fram Markus Ljungh till ett friläge där Ljung prickade in 2-0. Sedan gick det trögare för Djurgården och ett kämpande Örebro kunde äta sig in i matchen som gick till förlängning och till sist straffar.

Väl där gick det aningen trögare för Landeskog, som trots två lägen missade sina straffar. Det blev istället Pontus Åberg som satte 4-3 till Djurgården.

– Vi har chanser i övertiden och borde göra mål där. Vi sa innan matchen att vi skulle vända trenden och det gjorde vi. För egen del känns det lite ovant, men nu kan jag köra på, sade han efter matchen.

Djurgården klättrar i och med segern upp till nionde plats och är för tillfället ur bottenstriden.