Klacken exploderade av glädje när Leksand gjorde mål. Niklas Niva Sjökvist firade dock på sitt eget vis.
1 av 3
Klacken exploderade av glädje när Leksand gjorde mål. Niklas Niva Sjökvist firade dock på sitt eget vis. - Foto: Faksimil/Twitter.com
Niklas Niva Sjökvist kan skratta åt det hela i efterhand.
2 av 3
Niklas Niva Sjökvist kan skratta åt det hela i efterhand. - Foto: Privat
Niklas skrapade upp pannan.
3 av 3
Niklas skrapade upp pannan. - Foto: Privat

Här firar han målet – med stage dive

Här är bilderna som gör succé på nätet. Niklas Niva Sjökvist firade Leksands mål – genom att dyka rätt ner i asfalten.


ESKILSTUNA. Det kan göra ont att hålla på Leksand. Fråga bara Niklas Niva Sjökvist, 26, Eskilstunabo men en stor supporter till det blåvita laget från Dalarna. I fredags såg han sitt Leksand vinna med 2-0 i Örebro. Men det var inte bara segerns sötma som han fick med sig därifrån – utan också ett stort sår i pannan.

När Leksands Jacob de la Rose gjorde första målet uppstod vild glädje på bortastå. Medan övriga supportrar nöjde sig med att jubla, så störtade Niklas med huvudet rakt ner i asfaltsunderlaget. Som tur var klarade han sig utan allvarliga skador.

– Det blev bara ett glädjerus och jag skulle hoppa upp på räcket. Men jag kom med en sådan fart och blev framtung så det fanns inget att göra. Jag förstår om folk tror att jag var dyngpackad, men jag hade bara druckit fyra öl, berättar Niklas Niva Sjökvist för Nyheter24.

Han inser att det kunde ha gått riktigt illa.

– Jag fick hela tyngden på nacken och kom ihåg att jag tänkte, fan, nu gick det åt helvete. Men det gick ju bra och så här i efterhand kan jag garva åt det och bjuda på det. Bilderna är fantastiskt roliga. Den när jag är på väg över räcket måste vara kandidat till årets sportbild.

Målskytten Jacob de la Rose uppmärksammade bilden på Twitter och nu sprids den snabbt på sociala medier och olika forum.

https://twitter.com/JacobdelaRose/status/257595290914258944

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.