Janne Karlsson är ny tränare i Karlskrona. Det blev klart i dag, Karlsson skrev på för tre år.
Janne Karlsson är ny tränare i Karlskrona. Det blev klart i dag, Karlsson skrev på för tre år. - Foto: Robert Granström/Scanpix

Janne Karlsson ny Karlskrona-tränare

Efter många turer fram och tillbaka har nu Karlskrona gjort klart med en ny tränare. In kommer Janne Karlsson, som nyligen lämnade Växjö.


KARLSKRONA. Spekulationerna kring vem som skulle ta över som tränare i Karlskrona var många. Niklas Wikegård ryktades vara på väl till blekingeklubben. Men nu bekräftar klubben på sin hemsida att man skrivit ett treårskontrakt med Janne Karlsson, som fick sparken från Växjö för mindre än två veckor sedan.

– Janne var genom hela processen vårt förstaval, men det var många saker som skulle lösas och samtidigt är det inte bara att hoppa från en situation till en annan för någon part. Alla måste ge sig tid att i lugn och ro värdera läget och fatta kloka, långsiktiga beslut. Det har handlat om hårt arbete och tålamod, säger sportchefen Calle Höök.

Karlsson förnekade för inte så länge sedan att han var aktuell för Karlskrona.

– Jag har inte hört något från Karlskrona och det lockar inte att gå från ett bottenlag till ett annat, sa Karlsson till Hockeysverige då.

Men Karlsson verkar ha ändrat sig och tar nu plats i båset bredvid assisterande tränaren Torbjörn Karlsson. Calle Höök återgår till sin vanliga position som sportchef i Karlskrona.

Karlskrona ligger sist i hockeyallsvenskan på nio poäng efter 15 spelade matcher.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!