1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3

Fansen: "Challe hoppade av fel uppdrag"

Pressen på Djurgårdens ledare Charles "Challe" Berglund blev för stor. Därför väljer han nu att överge sin roll som sportchef i klubben – men fortsätter som tränare. Samtidigt kritiseras han av fansen.


Tabellen i hockeyallsvenskan

Leksand 42 poäng.

Karlskoga 39 poäng.

Västerås 38 poäng.

---

Örebro 34 poäng.

Södertälje 33 poäng.

Oskarshamn 31 poäng.

Troja/Ljungby 30 poäng.

---

Mora 28 poäng.

Djurgården 27 poäng.

Malmö 26 poäng.

Tingsryd 21 poäng.

Almtuna 20 poäng.

---

Asplöven 18 poäng.

Karlskrona 12 poäng.

STOCKHOLM. När Djurgården åkte ur elitserien fick Charles "Challe" Berglund, 47, dubbla roller, som både tränare och sportchef, inom klubben. Men i takt med lagets kräftgång i hockeyallsvenskan har hans dubbla roller kritiserats mer och mer. Nu väljer den förre djurgårdsspelaren att ge upp sportchefsjobbet och ska i fortsättningen enbart fokusera på sin roll som tränare i klubben.

– Jag fick frågan om jag kunde ta båda. Man är ju lojal, så jag sa ja. Det har funkat okej, men inte optimalt. Nu ska jag lägga undan sportchefsrollen och bara fokusera på tränardelen, säger Berglund till Dagens Nyheter.

För tillfället kommer Djurgården att stå utan en sportchef – och de verkar inte ha bråttom att hitta någon ersättare till Challe.

– Den hamnar inom parentes. Vi behöver fokusera på att klättra i tabellen. Då handlar det om att förbättra sportsliga grejer, säger han.

"När vi förlorar mår jag dåligt"

Djurgårdens usla placering i allsvenskan har många gånger fått Challe att må dåligt erkänner han. 

– När vi förlorar mår jag dåligt och när det går bra seglar man ju på moln. Jag har ett stort engagemang. För mig är Djurgården en hjärtesak.

Dock tycker han att Djurgården börjar hitta en bättre form utan att riktigt nå hela vägen fram poängmässigt. 

– Många gånger har vi något på gång. Jag menar, som de tre senaste matcherna, att vinna en och förlora två på straffar är ju inte så dåligt. Men det känns dåligt beroende på att vi ligger där vi gör. Spelmässigt har det i stort sett varit bra, men tabelläget påverkar med all rätt helhetsbilden, säger han till Dagens Nyheter

Fansen: Avgå Challe

Bland djurgårdsfansen är dock kritiken hård mot Challe som tycker att han skulle ha avgått som tränare – och inte som sportchef.

https://twitter.com/LangMathias/status/266060016019189760

Irritationen är stor – även bland de politisk intresserade supportrarna.

https://twitter.com/jojDIF/status/266063730633224192

Det gäller nog att Challe börja prestera från båset inom den närmaste framtiden. Annars lär kritiken mot honom bara fortsätta att öka.

https://twitter.com/emihed/status/266073150175997952

När Berglund tillträdde som tränare för Djurgården förra vintern var tonen en annan bland fansen som satte stort hopp till honom. Bland annat laddade de upp hyllningsvideor med 47-åringen på youtube.


Under onsdagen kommer Nyheter24 träffa Charles Berglund för en längre intervju där bland annat hans roll i klubben kommer att diskuterats. Håll utkik.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!