Inte ens NHL-nyförvärvet Patric Hörnqvist kunde rädda Dif. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Challe Berglund lär få det hett om öronen, än en gång.
Challe Berglund lär få det hett om öronen, än en gång. - Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Gabriel Landeskog och resten av Dif har väldigt mycket att slipa på för att säkra en Elitserieplats. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

NHL-förstärkningen frälste inte Djurgården

Patric Hörnqvist gjorde mål och var nära på att bli matchhjälte. Då sabbade Västerås Patrik Berglund festen med sitt mål på övertid.

Dif - Västerås: 2–3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

0 – 1 (07:29) P. Berglund

1 – 1 (31:12) E. Gustafsson (D. Johner)

2 – 1 (33:39) P. Hörnqvist (G. Landeskog, A. Wennberg)

2 – 2 (42:31) B. Leisenring (R. Kimby, J. Berg)

2 – 3 (62:19) P. Berglund (M. Söderkvist)

STOCKHOLM. Kräftgången fortsätter för Djurgården som inte får ordning på sitt spel. Tidigare på måndagen blev det klart att Patric Hörnqvist signerat kontrakt med Djurgården, och att han skulle kunna spela för sitt nya lag direkt.

Och han bildade drömkedja med Gabriel Landeskog och Pontus Åberg, men vad hjälpte det?

Nära att bli matchvinnare

Inledningsvis såg det ut att kunna gå vägen. Dif skapade många lägen i den tempostarka inledningen. Trots detta så var det Västerås som gjorde första målet. 1–0 kom efter att Alexander Falk slarvat med pucken, Patrik Berglund utnyttjade misstaget och ledningsmålet var ett faktum.

NHL-nyförvärvet skulle dock få näta. I den 13:e minuten fick han tag i pucken i offensiv zon. Han spelade fram till Landeskog som lossade skottet som Hörnqvist tryckte in returen på. Strax innan Hörnqvists mål hade Erik Gustavsson gjort kvitteringsmålet till 1–1.

Berglund avgjorde

2–1 till Djurgården stod sig till de inledande minuterna i tredje perioden då Brady Leisenring styrde in ett skott från Robert Kimby.

Matchen gick till förlängning och där var Västerås det bättre laget. Avgörandet kom än en gång från Patrik Berglund som frispelades framför mål och satte 2–3 bakom en chanslös Chet Pickard.