Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL-stjärna klar för fyra SSK-matcher

- 14/11/2012, 18:18 -
Nicklas Grossmann, till höger, är klar för fyra matcher med Södertälje.
1 av 4

Nicklas Grossmann, till höger, är klar för fyra matcher med Södertälje.

Michael Dwyer/Scanpix

Backen kommer att bidra med mycket erfarenhet.
2 av 4

Backen kommer att bidra med mycket erfarenhet.

Matt Slocum/Scanpix

Med honom följer Ducks Cam Fowler, till höger.
3 av 4

Med honom följer Ducks Cam Fowler, till höger.

Ian Jackson/Scanpix

Fowler är väldigt duktig offensivt, men sämre defensivt.
4 av 4

Fowler är väldigt duktig offensivt, men sämre defensivt.

Tony Gutierrez/Scanpix

Södertälje SK har gjort klart med två nya NHL-proffs. Det är hemmasonen Nicklas Grossmann som ska spela fyra matcher. Svensken får sällskap av Anaheim-backen Cam Fowler som ansluter på ett lockout-kontrakt.

SÖDERTÄLJE. Södertälje SK fortsätter att förstärka truppen med NHL-proffs. Sedan tidigare har man Matt Read och Carl Hagelin i laget men de är skadade. Jonathan Ericsson fanns i klubben men hans korttidskontrakt har löpt ut.

Därför har SSK nu stärkt truppen med hemmasonen Nicklas Grossmann. Flyers-backen ska spela fyra matcher för Södertälje. En sejour Grossmann bekostar helt själv.

–  Det känns självklart riktigt kul att få spela i klubben som man är fostrad i. Jag är ordentligt spelsugen då jag inte spelat match sedan slutspelet med Flyers. 

Får sällskap av Anaheim-talang

Även om Grossmann inte spelat tävlingsmatcher på länge, känner han sig ändå hemma i sin nygamla klubb.

– Jag känner ju många i laget sedan tidigare och har tränat med dem en del, så det känns som att man redan är en i gänget. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och ett stabilt defensivt spel, säger Grossmann till klubbens hemsida.

Utöver Grossmann så ansluter även Ducks-talangen Cam Fowler på ett lockout-kontrakt. 20-åringen är en riktig poängmaskin och noterades för 40 respektive 29 poäng under sina två senaste säsonger i Ducks. 

Dock ser det lite värre ut i plus/minus-statistiken för den unge Fowler. Under de nyss nämnda säsongerna hade Fowler minus 25 och minus 28 i statistiken. Får se om han lyckas vända det i Södertälje. 

Om inte annat lär den 102 kg tunga 27-åringen kunna bidra med en hel del tyngd.