Anaheims Bobby Ryan är klar för spel i Mora IK.
1 av 2
Anaheims Bobby Ryan är klar för spel i Mora IK. - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Här nätar han på straff för sin NHL-klubb Anaheim Ducks mot en viss Henrik Lundqvist.
2 av 2
Här nätar han på straff för sin NHL-klubb Anaheim Ducks mot en viss Henrik Lundqvist. - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Han är Moras senaste NHL-värvning

Anaheim Ducks stjärnforward Bobby Ryan är klar för spel i Mora. Ryan ansluter till klubben på tisdag, om inte NHL-lockouten skulle ta slut under dagens förhandlingar.


Bobby Ryans målskörd i Ducks

2007-2008: 23 matcher, 5 mål

2008-2009: 64 matcher, 31 mål

2009-2010: 81 matcher, 35 mål

2010-2011: 82 matcher, 34 mål

2011-2012: 82 matcher, 31 mål

MORA. Mora har varit riktigt på hugget när det gäller att knyta till sig NHL-lockoutade spelare. Och klubben ser ingen anledning att sluta. I söndags rapporterade Nyheter24 att Anaheims Bobby Ryan var högaktuell för spel i dalaklubben.

I dag bekräftar klubben att poängmaskinen Ryan är helt klar för spel. Ryan har under sina fyra senaste säsonger i Ducks gjort över 30 mål varje säsong, vilket skvallrar om ett målsinne av rang.

– Det är helt underbart att vi lyckas få hit ännu en världsspelare. Vi följer givetvis förhandlingarna i NHL och är också medvetna om att affären spricker om NHL skulle dra igång igen, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till klubbens hemsida.

– Det är en riktig målskytt, en spelare med bra målsinne och som är riktigt teknisk. Det är otroligt skoj att han vill komma hit och spela för oss, säger tränaren Patric Wener till klubbens hemsida.

I och med Ryans ankomst drabbas Mora av ett så kallat lyxproblem. Antingen Tyler Gotto eller Prestin Ryan, två nordamerikaner som redan finns i klubben, måste bort för att göra plats för Ryan. Det återstår att se vem av dem som får lämna.

Mora ligger just nu på åttonde plats i allsvenskan, hela tolv poäng bakom Leksand i toppen.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!