Tisdag 19 Okt
Stockholm

Dif: "Vi ska identifiera dessa individer"

Kaarel Lehiste ska personligen ta reda på vilka som upprört Brembergs familj.
1 av 4
Kaarel Lehiste ska personligen ta reda på vilka som upprört Brembergs familj. Foto: Bildbyrån (Montage)
Lehiste kommer ta hjälp av matchbilder för att hitta de misstänkta.
2 av 4
Lehiste kommer ta hjälp av matchbilder för att hitta de misstänkta. Foto: Bildbyrån / NIKLAS LARSSON
Bremberg rasade på torsdagen på några Dif-fans som inte skötte sig på Hovet.
3 av 4
Bremberg rasade på torsdagen på några Dif-fans som inte skötte sig på Hovet. Foto: SCANPIX
Hans familj lämnade arenan då de inte orkade med glåprorden som skreks.
4 av 4
Hans familj lämnade arenan då de inte orkade med glåprorden som skreks. Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

Nu kommer svaret efter Fredrik Brembergs attack på några Djurgårds-fans. Klubbens ordförande ska personligen se till att det blir klarhet i vilka som misskött sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Såhär skrev Bremberg:

Du som sitter på A 21 rad 20 vid Dif:s A-lag familjebiljetter, jag ska personligen se till att få dig utpekad och portad från Dif:s matcher. Det är inte okej att sitta och skrika könsord och allt möjligt om mig eller mina lagkamrater i Dif inför våra barn en rad framför dig, skäms. Att vissa Dif:s fans beter sig som idioter och får min 8-åriga dotter att börja gråta under matchen så att hon vill gå hem. 

STOCKHOLM. Djurgårds-forwarden Fredrik Bremberg rasade mot några Dif-supportrar som misskötte sig i förlustmatchen mot Malmö Redhawks. 

De oidentifierade fansen ska ha skrikit olämpligheter till spelarna. Fredrik Brembergs fru ska vid flera tillfällen bett dem att sluta skrika på spelarna. Orden ska ha blivit så vulgära att familjen fick lämna Hovet.

– Det finns idioter överallt. Båda mina döttrar (8 och 1,5 år) var på matchen. De som satt och skrek var mellan 45 och 55 vad jag förstod. Det var hårda ord. Inte kul för familjer och barn att höra. De fick en tillsägelse av min fru men det gick åt andra hållet. Det är tyvärr så överallt, säger Bremberg till Aftonbladet.

Efter matchen skrev han såhär på Twitter:

Nu svarar Djurgårdens ordförande på kritiken.

– Vi vill ha bra stämning på läktaren men ingen ska behöva känna sig kränkt, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste till Aftonbladet.

I dagsläget är det oklart om fansen kommer att stängas av från Hovet.

– Det legala rummet vet jag inte vad man kan göra. Till att börja med ska vi prata med dem för att höra vad de har att säga, säger Lehiste.

Nu ska Lehtise sätta sig ner och identifiera de supportrar som ligger bakom Brembergs ilska.

– Jag ska prata med Jesper Björck (evenemang och publikansvarig). Det finns gott om kameror så vi borde kunna identifiera supportrarna. Kan vi inte göra det ska jag personligen gå dit för att se vad det är för figurer som sitter där, säger Lehiste till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela