Karlskoga överraskade när de ställdes mot Djurgården på fredagen. - Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
Matchen slutade 4-3 till bortalaget.
Matchen slutade 4-3 till bortalaget. - Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX

Skrällen: Karlskoga vann med 4-3 mot Djurgården

Djurgården hade dundrat fram i inledningen av förkvalserien - men ett revanschsuget Karlskoga gjorde det svårt för Stockholmslaget i fredagens förkvalsmatch. Förlusten innebär att Örebro leder förkvalsserien.

Play Off-serien

1. Örebro HK:  Spelade (3), Vinster (2), Oavgjort (1), Förluster (0)

2. Djurgårdens IF: Spelade (3), Vinster (1), Oavgjort (1), Förluster (1)

3. BIK Karlskoga: Spelade (3), Vinster (1), Oavgjort (0), Förluster (2)

4. IK OSKARSHAMN: Spelade (3), Vinster (1), Oavgjort (0), Förluster (2)

Djurgården inledde fredagens match piggast. Men Karlskoga gjorde mål snabbast.

Genom Marcus Nilsson kunde BIK nämligen sätta matchens första mål redan i den 5:e minuten. Reduceringen var däremot inte långt borta - och efter lite slit kunde hemmalagets Marcus Sörensen göra 1-1 när DIF:s målvakt lämnade retur.

Dryga minuten därefter var det dags för nästa mål. Denna gång genom Karlskogas Simon Olsson, som roffade åt sig och snärtade upp pucken i Pickards högra kryss, vilket också blev den första periodens sista mål.

Snabba vändningar

Den andra perioden inleddes chockartat. Det hann gå 28 sekunder innan det rasslade till i Djurgårdens målbur. Målskytt var Henrik Björklund som drog iväg med ett direktskott efter en passning från lagkamraten Ken-Andre Olimb.

Hemmalaget såg därför till att ta vara på tiden när Karlskogas Martin Sandgren drog på sig en hakningsutvisning. Med tio sekunder kvar av Power Play lyckades Marcus Sörensen hitta en lucka för andra gången i matchen och reducera till 2-3.

Blev av med förstaplatsen

Djurgården blev återigen hoppfulla när ännu ett Power Play-läge serverades.

Denna gång var det däremot Karlskoga som gjorde mål - och dessutom i numerärt underläge - genom Fredrik Höggren. Men bara 24 sekunder därefter replikerar DIF:s Jimmie Ölvestad och reducerar till 3-4, som också blir matchens slutresultat.

Den tredje perioden förblev mållös och Karlskoga blev därmed matchens segrare.

Detta innebär att Örebro, som vann sin match mot Oskarshamn med 5-3, går om DIF i Play Off-serien

/
/

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.