Järnkaminerna samlar ihop pengar – för att motivera Oskarshamn.
1 av 4
Järnkaminerna samlar ihop pengar – för att motivera Oskarshamn. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Oskarshamn måste nämligen vinna mot Karlskoga för att Djurgården ska kunna gå till kvalserien.
2 av 4
Oskarshamn måste nämligen vinna mot Karlskoga för att Djurgården ska kunna gå till kvalserien. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
Karlskoga är i bra form och har vunnit de tre senaste matcherna.
3 av 4
Karlskoga är i bra form och har vunnit de tre senaste matcherna. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Djurgården måste vinna mot Örebro för att ha en chans.
4 av 4
Djurgården måste vinna mot Örebro för att ha en chans. - Foto: © BildbyrŒn / Simon HastegŒrd / BildbyrŒn

Dif-fansen erbjuder Oskarshamn pengar – för att vinna

Djurgården sätter sitt hopp till Oskarshamn för att kunna ta sig till kvalserien – och nu erbjuder fansen klubben pengar för att de ska vinna mot Karlskoga.


Förutsättningarna

– Vinner Karlskoga och tar tre poäng är de klara för kvalserien. Tar de dock bara två poäng och Örebro tar tre poäng mot Djurgården går Örebro till kvalserien. Detsamma om Karlskoga förlorar i en förlängning och Örebro vinner i en förlängning. 

– För att Djurgården ska kunna ta sig till kvalserien får Karlskoga max ta en poäng mot Oskarshamn samtidigt som stockholmarna tar tre poäng. Detsamma om Karlskoga missar poäng helt och Djurgården vinner under en förlängning. 

Karlskoga tog ett järngrepp om playoff-serien för att ta platsen till kvalserien under måndagen. Efter en 4–2-seger på bortaplan mot Örebro har laget allt i egna händer i sista matchen mot Oskarshamn. 

Men både Örebro och Djurgården jagar bakom Karlskoga – och nu har Djurgårdens supportrar hittat ett eget sätt att peppa Oskarshamns spelare i sista matchen. De har nämligen startat en pengainsamling på sin hemsida

"En extra sporre"

Om Oskarshamn vinner mot Karlskoga och det hjälper Djurgården att ta sig till kvalserien lovar Järnkaminerna, Dif:s supporterförening, att hela summan av pengarna kommer att gå till smålandsklubben. 

– En extra sporre, då hoppas jag att de samlar in mycket pengar, säger Oskarshamnsforwarden Joakim Hagelin till Expressen.

Om Djurgården inte tar sig till kvalserien kommer dock alla pengarna att gå till den egna klubben. 

De sista matcherna mellan Karlskoga mot Oskarhamn och Djurgården mot Örebro spelas under onsdagen.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.