Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgårdslegendaren lägger skridskorna på hyllan

- 14/03/2013, 09:49
Mycket tyder på att Fredrik Bremberg lägger ner hockeykarriären nu.
1 av 2

Mycket tyder på att Fredrik Bremberg lägger ner hockeykarriären nu.

© Bildbyrån / MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Stortalangen Pontus Åberg vill till Färjestad.
2 av 2

Stortalangen Pontus Åberg vill till Färjestad.

© Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Djurgården misslyckades att ta sig till kvalserien – och nu väntas flera spelare att lämna klubben. Allt tyder på att både veteranen Fredrik Bremberg och talangen Pontus Åberg inte spelar i klubben nästa säsong.

I slutändan hade Djurgården allt i egna händer under onsdagen. Oskarshamn, som supporterföreningen Järnkaminerna erbjöd motivationspengar, vann mot Karlskoga. Men Djurgården var chanslösa mot Örebro som tog den sista kvalserieplatsen. 

Med 16 spelare utan kontrakt till nästa säsong väntar nu en stor spelarflykt från klubben. 

"Så gott som bestämt mig för pension"

Först ut i mängden är Djurgårdens finlirare och veteran Fredrik Bremberg. 39-åringen verkar nu ha bestämt sig för att lägga ner karriären. 

– Jag har så gott som bestämt mig för pension, så mycket kan jag säga. Jag ska fundera lite nu och landa i det här, men det lutar åt slutet, jag har spelat i många år men har även levererat på isen år efter år. Det känns bra, säger han till Svenskafans.

"Lutar åt att jag spelar för Färjestad nästa säsong"

Pontus Åberg, som är in andra änden av karriären, ser ut av lämna Djurgården han med. 

– Jag pratar med Färjestad. Kontraktet är inte påskrivet än men det lutar åt att jag spelar för dem nästa säsong. Jag vill spela på en så hög nivå som möjligt och Färjestad känns som laget där jag kan utvecklas mest, säger han till NWT

Åberg, som gjorde tolv mål och 28 assist den här säsongen, är en av få spelare som har kontrakt med Djurgården även nästa säsong – men han har i stället en klausul som gör att han kan lämna för en elitserieklubb.