Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustafsson vill ha New Jersey-backar

- 30/04/2009, 07:42 -

Bengt-Åke Gustafsson vill fylla ut truppen.

Målvakten Jonas Gustavsson höll och gjorde en lysande VM-debut.

Nu siktar förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson in sig på att fylla ut VM-truppen med två backar.

– Johnny (Oduya) och "Hävan" (Niclas Hävelid) är jätteintressanta. Jag har lagt in en förfrågan till New Jersey att få prata med dem. Det är ju på backsidan vi behöver folk, sa Gustafsson efter den heroiska svenska vändningen från 2-5-underläge till 6-5-seger efter förlängning mot USA i ishockey-VM.

Målvakten Henrik Lundqvist, NY Rangers, kommer knappast att få någon förfrågan.

– Nej, just nu känns det inte som det behövs, sade förbundskaptenen.

VM-debutanten Jonas Gustavsson tog 39 av 44 skott och visade att han höll. Men mot Ryssland på valborgsmässoafton får Johan Holmqvist stå i målet.

Jonas gjorde en kanonmatch, han har ju inte stått på tre veckor. Han hade en jäkla tuff match i dag och jag vill inte bränna ut honom genom att ställa honom i mål redan i morgon, motiverade han sitt beslut.

USA:s förbundskapten Ron Wilson hyllade Jonas Gustavsson.

– Han var fantastisk. Hur många gånger kan man säga att en målvakt som släppt in fem mål är sitt lags överlägset bästa spelare? Mot en normal målvakt hade vi kunnat göra tio mål, sade Wilson, till vardags tränare i Toronto.

En av de NHL-klubbar som är hetast på Gustavsson.

Bengt-Åke Gustafsson fick frågan om vad han hade för känsla efter den makalösa vändningen:

– Känslan är ren glädje.

Skrivet av: