Hattrick av Ovetjkin och Crosby

Alexander Ovetjkin svarade för tre mål och en fenomenal insats.

Alexander Ovetjkin svarade för tre mål och en fenomenal insats när Washington vann på hemmais mot Pittsburgh med 4-3 i den andra kvartsfinalen i bäst av sju i Stanley cup.

Matchen utvecklades till en kamp mellan isens båda unga superstjärnor, Ovetjkin och Sidney Crosby, som svarade för sina första hattrick i slutspelet.

Inledningsvis var det Crosby som satte färg på matchen när han i numerärt överläge överlistade Semjon Varlamov i Washingtons mål. Varlamov revanscherade sig med två suveräna räddningar i spel 3 mot 5 i perioden slutskede när både Crosby och Sergej Gontjar testade honom från nära håll.

I början av andra perioden kvitterade Ovetjkin snyggt framspelad av sina landsmän Sergej Fedorov och Viktor Kozlov. Crosby gav sedan åter bortalaget ledningen innan David Steckel kunde kvittera till 2-2. I mitten av tredje perioden blev Jevgenij Malkin utvisad och det tog bara fyra sekunder i powerplay innan Nicklas Bäckström och Mike Green spelat fram till Ovetjkins 3-2. Ovetjkin fullbordade sedan sitt hattrick när han ett par minuter senare satte pucken i nättaket bakom Marc-Andre Fleury.

Med en halvminut kvar fullbordade Crosby sitt hattrick när han reducerade till 3-4, men närmare än så kom inte Pittsburgh. Washington leder med 2-0 i matcher vilket kan behövas inför de två stundande mötena i Pittsburghs hemmaarena.