Spänningen lever i kvartsfinalerna

Varken Detroit eller Carolina lyckades avgöra sina kvartsfinaler.


Varken Detroit eller Carolina lyckades avgöra sina kvartsfinaler i Stanley cup-slutspelet. Båda matchserierna går nu till en direkt avgörande sjunde match.

Två lag hade inför nattens matcher kniven på strupen, men båda klarade sig och tvingar nu fram en sjunde match. Detroit hade chansen att avgöra mot Anaheim på bortaplan men målvakten Jonas Hiller var omutlig.

Han stoppade 38 av 39 skott och var bara 2:25 ifrån att hålla nollan när Johan Franzén reducerade och gav matchen en sista nerv. Det räckte dock inte och slutresultatet skrevs till 2-1 för Anaheim. Den sjunde matchen som spelas natten till fredag i Detroit blir nu helt avgörande.

Även Boston kvitterade sin matchserie mot Carolina efter seger på bortais med 4-2. Precis som Anaheim har Boston sin målvakt att tacka för mycket: Tim Thomas stoppade 31 av 33 skott och när hans kollega i Carolina inte hade en så lyckad dag med 15 räddningar var segern ett faktum.

Carolinas coach Paul Maurice sade efter matchen till NHL:s hemsida att matchen var som ett kontrollerat kaos där allt i slutändan handlar om vem som vinner flest en-mot-en-situationer, och att det inte räckte till för laget. Den sjunde matchen spelas natten till fredag i Boston.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!