Bengt-Åke Gustafssons son till NHL

Har skrivit på för Washington - som pappa också gjorde.


Anton Gustafsson, Tre Kronortränaren Bengt-Åkes son, har skrivit kontrakt med Washington Capitals. Lika som pappa gjorde en gång i tiden.

Anton var NHL-lagets förstaval vid draften. Tidigare har han spelat i allsvenskan för Bofors. Dit är han i sin tur utlånad från elitserielaget Frölunda.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. En chans som jag kanske aldrig mer får. Därför var det ingen tvekan att tacka ja, säger han till Nya Wermlandstidningen.

Nu ska han skriva ett treårskontrakt och försöka slå sig in i Washingtons NHL-lag. Årslönen är 900 000 dollar, maximalt för en rookie i NHL.

– Det är förstås ett stort steg att ta, att försöka slå sig in i NHL med den oerhört tuffa konkurrens som är där, men det känns bara roligt och positivt, säger Anton.

Med sina blott 19 år är det ingen kris om han inte lyckas ta en plats i laget. Han har då möjlighet att att spela för Frölunda i elitserien istället. Därifrån är han just nu utlånad, till Bofors.

– Det är kanske det mest realistiska i det här läget med spel här hemma i Sverige nästa säsong, för att så att säga stå på tillväxt inför framtiden. Om det går riktigt bra på den försäsongscamp som jag ska på och jag står nära en plats i Washington kommer det säkert att vara lockande att stanna kvar. För blir det någon skada kanske det blir jag som får chansen.

– Det känns tryggt att veta att jag kan komma tillbaka till Sverige om det inte skulle fungera för mig. Eller om det kanske är en säsong för tidigt, säger Anton Gustafsson till NWT.

För att nå upp till Bengt-Åkes standard behöver Anton åtminstone ett decennium i klubben. Pappa gjorde 555 poäng under sin karriär för Washington.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!