Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miroslav Satan visade vägen

Sport | 19/05/2009 07:27

Pittsburgh dominerade mot Carolina i första semifinalmatchen.

Pittsburgh besegrade Carolina med 3-2 i den första semifinalen i NHL-ishockeyns Stanley Cup natten mot tisdag.

För första gången på 35 år ställdes två bröder emot varandra i semifinalen, Jordan och Eric Staal. Jordan i hemmalaget Pittsburgh och Eric i Carolina. Jordans Pittsburgh började bäst, Miroslav Satan visade vägen redan efter nio minuter när han framspelad av Matt Cooke satte 1-0 bakom Cam Ward i Carolinas mål.

Dryga minuten senare ökade Pittsburghs poängmaskin Jevgenij Malkin på till 2-0, hans 20:e poäng i slutspelet. Ett resultat som trots Carolinas skottövertag stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det ombytta roller, Pittsburgh drev på och producerade dubbelt så många skott på mål som Carolina, men det gav inte utdelning. I stället reducerade Carolina 13 minuter in i perioden genom Chad Larose.

Trots två relativt jämna perioder var det inget snack om vilket lag som var starkast i den tredje.

Pittsburgh dominerade totalt och efter 12 minuter, utan att Carolina haft ett enda skott på mål, satte Philippe Boucher det matchavgörande 3-1-målet i numerärt överläge framspelad av Pittsburghs stjärna tillika lagkapten, den blott 21-årige Sidney Crosby. Carolina reducerade med dryga minuten kvar men Pittsburgh höll undan och vann. Det andra mötet lagen emellan spelas på torsdag.

Skrivet av: