Samuel Påhlsson målade för Chicago

Blackhawks hämtade upp i semifinalserien mot Detroit.

Chicago vann det tredje mötet i NHL-semifinalserien mot Detroit med 4-3, i NHL-ishockeyn natten till lördag.

Nu leder Detroit med 2-1 i matcher.

Hemmalaget Chicago tog kommandot direkt och efter dryga tio minuter hade man skaffat sig en rättvis 2-0-ledning. Detroit hade svårt att skapa målchanser mot ett defensivt mycket välspelande Chicago och ledningen höll sig perioden ut. Hemmapubliken fick än mer anledning att jubla då Samuel Påhlsson slog in 3-0 dryga 45 sekunder in i andra perioden.

Sedan smög sig nervositeten på. Detroit tog över spelet mer och mer och Chicago tvingades dra på sig utvisningar. I Detroits tredje powerplay för perioden kom reduceringen till 1-3 genom Nicklas Lidström. Bortalaget gav sig inte och genom backarna Brian Rafalski och Jonathan Ericsson, andra slutspelsmålet för säsongen, var det plötsligt kvitterat.

Tredje perioden blev en enda lång kamp och det riktigt farliga chanserna uteblev. Matchen gick till förlängning där Patrick Sharp kunde slå in det avgörande- och sitt andra mål för kvällen.

Totalt nio svenskar spelade matchen, varav sju i förlorande Detroit.