Hattrick av Malkin när Pittsburgh lekte

Jevgenij Malkin briljerade med tre mål och en assist inför hemmapubliken.

Jevgenij Malkin briljerade med tre mål och en assist inför hemmapubliken när Pittsburgh vann den andra Stanley-cup semifinalen i bäst av sju mot Carolina med 7-4.

– Ja, det var en stor match för mig, säger matchhjälten.

Malkin inledde sin målkavalkad genom att natten till fredagen ge hemmalaget ledningen med 2-1 efter drygt åtta minuter in i matchen. Innan perioden var över hade Carolina både hunnit att kvittera och ta ledningen med 3-2.

Gav laget ledningen

I inledningen av mellanperioden stod Malkin tillsammans med Sidney Crosby för förspelet när Maxime Talbot kvitterade till 3-3. Hemmalaget tog ledningen för tredje gången i matchen när Chris Kunitz gjorde ett psykologiskt viktigt mål när endast åtta sekunder återstod av perioden.

Carolina gav inte upp och lyckades återigen kvittera till 4-4 ganska omgående i slutperioden. Malkin gav hemmalaget ledningen för andra gången i matchen när han tryckte in en retur på sitt eget skott bakom Cam Ward som vaktade gästernas mål.

Magisk backhand

Malkin valde dock att spara det bästa till sist. Han avgjorde matchen och fullbordade sitt första slutspelshattrick helt på egen hand. Först vann han en tekning i anfallszon, sedan tog han några snabba skär runt målet och fyrade av en backhand som satt i krysset.

– Det var ett väldigt bra skott. Jag vet inte vem som skulle kunna stoppa det, säger Carolina-backen Dennis Seidenberg.

– Han är en stor spelare och ibland bara exploderar stora spelare. Ikväll var det hans tur.

Efter målet hyllades han av hemmapubliken som kastade in huvudbonader på isen.

Spiken i kistan svarade Tyler Kennedy för när han med ett mål i öppen kasse fastställde slutresultatet till 7-4.