Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Detroit till Stanley Cup-final

Sport | 28/05/2009 10:39

Returmöte i årets Stanley Cup-final. Återigen möts Pittsburgh och Detroit.

Regerande mästaren Detroit Red Wings är klar för en ny Stanley Cup-final. Och för första gången sedan 1984 är det andra året i rad som samma lag möts i final – då Edmonton Oilers och New York Islanders, nu Detroit och Pittsburgh Penguins.

Framför allt för en spelare är finalen extra speciell. Slovaken Marian Hossa lämnade Pittsburgh inför den här säsongen och skrev på för Detroit. Chanserna att vinna Stanley Cup var större i bilstaden ansåg han. Nu möter han sina gamla lagkamrater i den hetaste av matchserier.

– Det är ett unikt läge det här, det händer definitivt inte särskilt ofta. Jag ska försöka göra det bästa av situationen för mig själv och försöka hjälpa laget att vinna bucklan, säger Hossa enligt ESPN.

Matchen då? Jo, Chicago kom igen starkt efter det stora nederlaget senast och gav hemmalaget en rejäl match. Ställningen var fortfarande mållös när en bit in på den tredje perioden hade avverkats. Då gav Daniel Cleary sitt Detroit 1-0, men kort därefter kvitterade Patrick Kane och Chicago fick nya förhoppningar.

För tredje gången i denna matchserie gick fighten till förlängning, väl där visade det sig vilket lag som har rutin av sådana här sammanhang. Darren Helm avgjorde 3:58 in i den fjärde perioden, efter starkt förarbete av Tomas Holmström, och Detroit vann med 2-1.

Red Wings stjärnor Nicklas Lidström och Pavel Datsiuk saknades även i nattens match men väntas vara med när finalen inleds i helgen.

Skrivet av: