Pittsburgh finalklart

Pittsburgh besegrade Carolina med 4-1 i den fjärde semifinalen.

Pittsburgh besegrade Carolina med 4-1 i den fjärde semifinalen i Stanley cup-slutspelet. Pittsburgh är i och med segern finalklar efter 4-0 i matcher.

Carolina började dock starkast, vilket gav utdelning omedelbart. Eric Staal satte 1-0 för hemmalaget redan efter en och en halv minut. Carolina fortsatte efter ledningsmålet i samma furiösa tempo som man startat matchen i, trots det kvitterade Pittsburgh när Ruslan Fedotenko styrde in ett missriktat skott bakom Cam Ward i Carolinas mål.

Med bara dryga två minuter kvar av den första perioden fick Cam Ward återigen se pucken segla in bakom honom. Maxime Talbot flippade iväg en puck från blålinjen som en okoncentrerad Ward missbedömde totalt, pucken passerade Wards plockhandske och letade sig in under ribban.

I den andra perioden jagade Carolina en kvittering, men en storspelande Marc-Andre Fleury i Pittsburghs mål satte stopp för det. I stället ökade Pittsburgh på ledningen när Sidney Crosby bröt ett Carolina-anfall och serverade Bill Guerin en perfekt passning som innebar 3-1.

Den tredje perioden startade med ett numerärt överläge för Carolina, som laget dock inte kunde utnyttja, Pittsburghs kompakta försvar var ogenomträngligt. I slutminuterna plockade Carolina ut målvakten, men i stället för en reducering satte Craig Adams pucken i tom bur och fastställde därmed slutresultatet till 4-1.

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.