Pittsburgh greppade halmstrået

Pittsburgh reducerade till 1-2 i matcher när man besegrade Detroit.

Pittsburgh gjorde vad som krävdes i den tredje finalmatchen mot Detroit när man på hemmaplan vann med 4-2 i Stanley cupslutspelet och reducerade till 1-2 i matcher.

Reduceringen var förmodligen ett måste för att inte Detroit ska ta sin andra raka Stanley cup-seger.

Matchen startade i ett rasande tempo där Pittsburgh tog ledningen efter dryga fem minuter när Maxime Talbot överlistade Chris Osgood i Detroits mål. Detroit svarade dock omgående, bara minuten senare kvitterade Henrik Zetterberg genom ett handledsskott, målet var Zetterbergs tionde i slutspelet. När Brooks Orpik i Pittsburgh strax därpå drog på sig en utvisning såg Johan Franzén till att ge gästerna ledningen med 2-1. En ledning som dock inte varade så länge, Kris Letang satte 2-2 framspelad av Jevgenij Malkin.

Den andra perioden var inte lika händelserik, närmast var Detroits Mikael Samuelsson som hade en klockren stolpträff, men perioden slutade mållös trots ett kraftig övertag i skottstatistiken för Detroit.

I mitten av den tredje perioden drog Detroitbacken Jonathan Ericsson på sig en utvisning som visade sig bli ödesdiger för gästerna. Pittsburgh utnyttjade det numerära överläget och tog ledningen via backen Sergej Gontjar.

Detroit pressade sedan på. Chris Osgood lämnade målet men i stället för ett kvitteringsmål satte Maxime Talbot sitt andra mål för kvällen i öppen kasse.

Pittsburgh kan trots segern få det svårt, i alla fall om man ser till statistiken. Enbart ett av trettiotvå lag har klarat av att vända ett 0-2-underläge i tidigare finalserier. Kanske nattens seger kan ändra på den siffran. Nästa match spelas natten mot fredag.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”