Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dags för Detroit att bekänna färg

Sport | 02/06/2009 15:30

NHL-finalen flyttar till Pittsburgh i två matcher.

När NHL-finalen flyttar till Pittsburgh och Mellon Arena i två matcher är det dags för Detroit att bekänna färg. En vinst på bortais är inte lika lättköpt som de två senaste.

På minussidan för svensklaget finns också Pavel Datsiuks frånvaro. Hans skadade fot har hittills stått i vägen för spel i finalserien.

– De tittade på honom i måndags och allt verkar se bra ut. Nu är det upp till honom, säger tränare Mike Babcock till NHL:s hemsida.

Ändå verkar Datsjuk stå över tidsdagens match. Även om skadan är läkt behövs det mer rehab och med 2-0 i matcher behöver man inte stressa in honom.

Trots att Detroit leder finalserien har tränaren saker att anmärka och ändra på.

–Vi har inte direkt varit smidiga, säger Babcock. I förra matchen tyckte jag inte att vi hade så mycket energi och kom ut ur vår zon så mycket som vi vill. Pittsburgh gjorde ett bra jobb.

– När vi har varit i ledning i matcherna har vi inte haft foten på gasen. Vi har varit försiktiga och noggranna istället för att bara jaga efter dem. Vi måste anstränga oss mer för att attackera i deras zon, menar Babcock till NHL.

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings, Canal+ Sport1, sändningsstart 01.50 svensk tid.

Skrivet av: