Hedman "bara" tvåa i NHL-draften

Svensken gick inte som nummer ett, men var nöjd ändå. "Det bästa för mig."


För oss svenskar har det varit en het potatis under stora delar av våren och början av sommaren. Modos back Victor Hedman kunde bli den förste svensk sedan Mats Sundin att bli vald som etta i den årliga NHL-draften.

Årets gala hölls i Bell Centre i Montreal och när Hedmans namn ropades upp följdes det av jubel och applåder. Men någon förstaplats blev det inte. Den kanadensiska forwarden John Tavares gick före Hedman som därmed fick finna sig i att "bara" bli tvåa – inte fy skam det heller.

Modos 18-åring valdes av Tampa Bay Lightning från Florida som kom näst sist i hela ligan den gångna säsongen och därmed fick välja näst först. Hade svensken blivit vald som etta hade han fått bo i New York och spela för Islanders – sämsta laget förra säsongen. Men oavsett om Tampa är ett nerköp eller inte jämfört med New York som stad så är Hedman nöjd med läget.

– Det är klart det hade varit stort att gå som nummer ett men Tampa känns bättre för mig. De har bra spelare och borde kunnat prestera bättre i år, men jag tror att jag har goda chanser att ta en plats, säger Hedman till SVT.

Tampa Bay Lightning har en giftig anfallsbesättning med stjärnor som Vincent Lecavalier och Martin St. Louis, men backsidan är betydligt tunnare och den svenske jättebacken har gjort klart att han tänker slåss för en plats i laget redan till nästa säsong.

– Jag måste jobba hårt. Det blir tufft men jag är redo att lägga ned det arbete som krävs för att få spela i NHL. Jag ska förfina det som jag är bra på och jobba på det som jag kan förbättra.

Årets draft var för övrigt en trevlig histora med svenska ögon sett. Hela fem blågula spelare valdes bland de 20 första vilket är rekord för "lilla" Sverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.