Ishockey
Hockey - Foto: Scanpix

NHL-jumbon rensar i truppen

Veteranbacken Aaron Ward placerad på waivers.


 NHL:s totaljumbo Carolina Hurricanes skakar om truppen i hopp om att hitta ett sätt att börja vinna matcher. På måndagen sattes veteranbacken Aaron Ward upp på waivers. Övriga NHL-klubbar har därmed 24 timmar på sig att plocka upp 36-åringen, som är inne på det andra och sista året på ett kontrakt som ger honom 2,5 miljoner dollar per säsong.

Ward har liksom stora delar av Carolinas trupp varit en stor besvikelse den här säsongen. Efter 31 spelade matcher har den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren svarat för sex assist och är -15 i plus- och minusstatistiken.

Om ingen annan NHL-klubb nappar på Aaron Ward kommer han sannolikt inte att skickas till farmarlaget Albany River Rats, utan blir kvar i laget. General managern Jim Rutherford gjorde samma procedur med veterancentern Stephane Yelle i höstas.

Aaron Ward hämtades tillbaka till Carolina från Boston Bruins i en trade som såg forwarden Patrick Eaves gå i motsatt riktning. Ward vann Stanley Cup med Hurricanes 2006, men lämnade klubben samma sommar för spel i New York Rangers. Han hann inte ens göra en hel säsong på Broadway innan han tradades vidare till Boston efter rykten om att han inte kommit överens med Rangers dåvarande superstjärna, Jaromir Jagr.

Carolina Hurricanes har bara tagit 20 poäng på 32 matcher den här säsongen och är NHL:s poängmässigt sämsta lag hittills.

Hockeysverige.se

nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!