Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henke sämsta målvakt i All star

Sport | 26/01/2009 13:10

Ryssarna avgjorde när öst vann över väst. Lundqvist släppte in sex av 22 skott.

Sex insläppta av 22 skott. Knappast en insats som Henrik Lundqvist kommer bli ihågkommen för. Det gjorde honom till All star-matchens sämsta målvakt. Men så är dessa uppvisningsmatcher också ett enda stort vilda västern.

Årets jippo spelades i Montreal och hemmaspelaren Alexej Kovalev blev passande nog utnämnd till matchen MVP. För det fick han en bil. Tillsammans med landsmannen Alex Ovetjkin såg de till att avgöra för öst då de satte de två avgörande straffarna. Matchen slutade 12-11.

– Att bli framröstad till spelare i All star-matchens förstafemma av fansen, vara lagkapten och sedan bli matchens mest värdefulle spelare... Man kan inte begära ett bättre paket än det här, sade en lycklig Kovalev enligt ESPN .

– Det är definitivt något som jag kommer att minnas i resten av mitt liv.

Utöver målet i straffläggningen stod Kovalev också för två mål och en assist i själva matchen. Även Tampa Bays Martin St Louis blev tvåmålsskytt för östlaget. Ende tvåmålsskytt i väst blev Edmontonbacken Sheldon Souray, som under lockoutsäsongen 2004-05 spelade i Färjestad.

Se bilder från All star-matchen i bildspelet ovan.

Skrivet av: