Loui Erikssons succé fortsätter

Dallas spöade Anaheim efter svenskens två mål. Nu ligger han nia i skytteligan.

Mötet mellan Anaheim Ducks och Dallas Stars natten mot lördagen betydde mycket för kriget om slutspelsplatser. Därför kunde Loui Eriksson knappt valt en bättre match att vara isens kung i. Svensken gjorde två mål och gav sitt Dallas segern med 3-2. Eriksson ligger nu succéartat nia i NHL:s skytteliga med sina 31 mål totalt.

Loui Erikssons första mål betydde 0-2 och kom i den andra perioden efter fint klapp-klapp spel mellan honom och kedjekamraterna Steve Ott och Mike Ribeiro. I mitten av tredje perioden snodde 23-åringen pucken i mittzon, tog sig in i anfallszonen och drog mycket läckert in 1-3 i bortre krysset. Den minst sagt viktiga segern innebär att Dallas ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Western Conference. Men det är ett riktigt råtthåll runtomkring dem. Mellan Vancouver, på femte plats, och Anaheim, på tionde plats, skiljer det endast sex poäng.

– Man kan inte överdriva vikten av att ta poäng. Vår tro är att om vi spelar så som vi kan göra på den här bortaturnén kommer bra saker hända, säger Dallas-målvakten, den förre djurgårdaren, Marty Turco enligt ESPN.

Om det är tätt i Western Conference så är Eastern rena rama klistret. Mellan femman Montreal och tiondeplacerade Carolina är det så lite som två poäng.