Två Sundinmål bröt förlustsvit

Efter nio raka hemmaförluster bröts Vancouvers svit.

Efter nio raka hemmaförluster bröts Vancouvers svit. Mats Sundin svarade för två poäng när svensklaget i NHL-ishockeyn slog Carolina med 4-3.

Sundin gjorde ett mål och en assist. Målet kom efter drygt 15 minuter i den andra perioden och betydde 3-2. Några minuter tidigare hade Carolina, inom loppet av 15 sekunder, hämtat upp ett 0-2-underläge. Bortalaget kvitterade ytterligare en gång tidigt i tredje perioden, men med endast 1.22 kvar av matchen kunde Alexandre Burrows avgöra för Vancouver. Därmed bröts den dystra sviten på nio raka hemmaförluster för Vancouver.

Michael Nylander gjorde två mål, nummer sex och sju för säsongen, och blev utsedd till matchens spelare när Washington besegrade New Jersey på bortais med 5-2.

Markus Näslund gjorde New York Rangers enda mål, hans 16:e för säsongen, mot Atlanta. Atlanta vann matchen efter straffavgörande.