Zetterberg hyllar "Foppas" comeback

NHL-stjärnan Henrik Zetterberg glädjs åt Peter Forsbergs comebackförsök.


NHL-stjärnan Henrik Zetterberg är inte bara glad över det nya tolvårskontraktet med Detroit - värt över en halv miljard kronor - eller att han nu är skadefri.

Han gläds även åt Peter Forsbergs comebackförsök.

Modos DM-match mot KB 65 har gett eko ända bort till NHL-lagens omklädningsrum.

"Foppas" återkomst var både välkommen och uppskattad, men tydligen inte oväntad.

– Jag blev inte förvånad. Han vill komma tillbaka och spela, och förhoppningsvis kan han hitta tillbaka till den form han var i före skadorna. Han är en sådan spelare du vill se på isen, säger Zetterberg efter torsdagens träningspass.

TT: Hade du gjort samma sak själv om du varit han?

– Oj, det är svårt att säga. Det är upp till honom att göra vad han vill, och jag är rätt säker på att han har tagit det beslut han verkligen vill ta. Men jag hoppas verkligen det kommer att gå bra för honom och att kroppen håller.

Zetterberg själv är nu skadefri efter ha missat några matcher med ryggskott. En skada som kom extra olämpligt, just före offentliggörande av rekordkontraktet.

– Jag känner ingen speciell press för det. Det är alltid stor press på oss i Detroit, även från oss själva. Jag fick en tackling i ryggen mot Columbus, och musklerna blev lite stela efteråt. Ett klassiskt ryggskott. Det ordnade upp sig med massage så det är ingen fara nu, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.