Skandal-Avery på väg till Rangers - igen

Kan återigen bli lagkamrat med Henrik Lundqvist.


28-årige Sean Avery är förmodligen NHL:s mest hatade spelare och har gjort sig omöjlig i de flesta klubbar han representerat. Han lämnade NY Rangers i somras och skrev istället på för Dallas Stars. Hans sejour där blev inte särsklit långvarig. Efter att ha förnedrat sitt ex Elisha Cuthbert och hennes nye pojkvän, Calgarybacken Dion Phaneuf i en tevesänd intervju valde Stars att kasta ut Avery för gott. Sedan dess har han mest tränat för att hålla sig igång för en eventuell flytt, som nu verkar vara nära.

Enligt NY Post har Rangers General manager Glen Sather och hans stab bedömt att Averys comeback i klubben skulle vara ett lyckat drag, speciellt efter att Rangers gått på en rejäl mina i natt mot just Dallas, slakten slutade med 2-10. Averys kaxiga "never-say-die-attityd" behövas för att väcka liv i New Yorkarna som i natt fick klara sig utan influesasjuke Henrik Lundqvist.

Sather har personligen träffat Dallas dito Les Jackson för att diskutera den kompicerade övergången, men klubbarna har valt att inte ge några kommentarer. Först måste Dallas gå med på att sätta Avery på waiverlistan så att Rangers farmarklubb Hartford kan plocka upp honom. Sedan kan Rangers plocka upp Avery på en så kallad "re-entry waivers" vilket innebär att klubbarna måste dela på hans lön under resten av kontraktet han har kvar med Dallas. Det blir 1,9 miljoner dollar vardera under de tre närmaste åren.

Avery valdes för inte så länge sedan, av de svenska spelarna, till den mest hatade spelaren i NHL. Hans skandalkommentarer om exet var knappast förvånande. Det är vardagsmat för Avery. Men nu verkar han ha lärt sig läxan. Det menar hans agent i alla fall.

– Han är mottaglig, han lyssnar och jag tycker att han är bättre på att ta emot råd. Han interagerar, är vänligare och har blivit bättre på att ta människor, hävdar Morris i en intervju med radiostationen AM 640.

Se Averys förnedrande kommentarer om sitt ex

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!