Rangers vann i Averys comeback

Busen höll sig cool i derbyt. Markus Näslund stängde matchen.


– Det kändes bra att få det ur vägen. Om det var några never inblandade gjorde jag mig definitivt av med dem snabbt. Det kändes bra att spela för det här laget igen och att vinna. Det är det jag kom hit för, försöka vinna några matcher.

Så sade den irriterande Sean Avery i sin NHL-comeback efter att ha varit klubblös för ett mindre väl valt uttalande om sin ex-flickvän inför samlad presskår. Inget lag ville ha med Avery att göra, men till slut gav hans gamla klubb New York Rangers honom en ny chans. Natten mot fredagen fick han möjligheten att visa sin tacksamhet i New York-derbyt mot Islanders.

Det syntes klart och tydligt att Avery inte ville sumpa den här chansen. Han spelade med en lågmäld attityd och trots en saftig tackling av Islanders Trent Hunter, där Rangersspelaren flög in med ansiktet i sargen och normalt sett skulle ha inlett en hämndaktion omgående, tog han det lugnt.

– Vi tillät honom att spela. Han gjorde ett bra jobb med att upprätthålla disciplinen. Det är ett steg i rätt riktning. Han får inte bli involverad i det som människor försöker få honom till, sade Rangers tränare John Tortorella enligt ESPN.

Några poäng blev det dock inte för Avery. Men Rangers vann med 4-2 sedan Markus Näslund, i sin 1100:e NHL-match, stängt matchen med ett powerplay-mål drygt sex minuter från slutet. "Henke" Lundqvist gjorde en stabil insats och motade 28 skott. Trots en relativt usel form under en längre tid ligger Rangers ändå på en slutspelsplats. Avery kanske är den rätta kryddan för att det här laget ska höja sig några nivåer.

– Det var en ful seger och vi har en del saker att jobba på, men bra lag vinner matcher även när de inte spelar bra, sade Tortorella.

New York Islanders - New York Rangers 2-4

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.