Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den frispråkiga tränaren sparkad

Sport | 16/02/2009 11:06

Nattens förlust var droppen. Pittsburghs frispråkiga Michel Therrien får kicken.

Pittsburgh Penguins spelade förra året Stanley Cup-final mot Detroit Red Wings, och var innan den här säsongens start en av de hetaste kandidaterna till årets Stanley Cup-buckla. Men spelet så här långt har verkligen inte levt upp till förväntningarna vilket nu har lett till att huvudtränaren Michel Therrien fått sparken. Nattens förlustmatch i finalreprisen mot svenskarna i Detroit blev för mycket. Därmed har Pittsburghs spelartrupp fått sin sista offentliga sågning.

– Vi känner att vi behöver en annan färdriktning. Med 25 matcher kvar att spela i grundserien är vårt mål fortfarande att avsluta starkt och kvalificera oss för Stanley cup, säger NHL-klubbens general manager Ray Shero enligt TT.

Laget har fyra segrar på de senaste tio matcherna och kommer allt längre bort från en slutspelsplats. Michel Therrien ersätts tills vidare av Dan Bylsma. Han plockas upp från klubbens farmarlag Wilkes-Barre/Scranton i AHL.

Michel Therrien säger sanningen inför hela världen då Pittsburgh var ligans sämsta lag 2006

Skrivet av: