Enström målskytt när Atlanta vann

Tobias Enström gjorde ett mål och svarade för en assist.

Tobias Enström gjorde ett mål och svarade för en assist när Atlanta besegrade Washington med 5-1 på hemmais i NHL-ishockeyn natten till tisdag.

– Kul att vara tillbaka i förstauppställningen i power play. Och då vi haft svårt för Washington tidigare var det här en riktigt skön seger, säger Enström till Expressen.

Sedan Colby Armstrong gett Atlanta ledningen med 1-0 i mitten av första perioden gjorde hemmalaget tre mål i rad i powerplay.

Tobias Enström assisterade till Vjatjeslav Kozlovs 2-0. Den finske rookien Anssi Salmela gjorde sitt första NHL mål med en backhand innan Enström avslutade målsviten i powerplay med ett slagskott avfyrat strax innanför blålinjen. I tredje perioden säkrade Eric Perrin segern med sitt 5-0. Washington fick ett tröstmål genom Eric Fehr som punkterade finske målvakten Kari Lehtonens nolla med 1.15 kvar att spela.

Enström var en av de bästa på isen, men den främsta orsaken till att Atlanta satte nytt klubbrekord med sex raka vinster var Lehtonen som räddade 49 skott av 50, varav tio från NHL:s skyttekung Alexander Ovetjkin. Han gick poänglös av isen för första gången på elva matcher.

– Just nu är det kul att spela. Vi har lyft oss och det här var en tung seger, säger Enström till Expressen.

Atlanta spelade utan sin lagkapten Ilja Kovaltjuk som avstått de två senaste matcherna på grund av skadeproblem.