Carolina på väg återupprepa '06

Tung natt för Henrik Lundqvist när Rangers förlorade mot Hurricanes.


De vinner match efter match, verkar oslagbara och går in i enormt viktiga april månad med gott självförtroende. Carolina Hurricanes anno 2009 ser ut exakt som de gjorde under samma period 2006.

Hur det gick då? De vann Stanley Cup.

I nattens match mot New York Rangers var det 30 sekunder i den tredje perioden som avgjorde åt vilket lag segern skulle gå. Med knappt åtta minuter kvar gjorde Carolinas Chad LaRose 3-2 på Rangers målvakt Henrik Lundqvist, och bara en halv minut senare slängde Rod Brind'Amour iväg en puck som slank in till 4-2.

– Det kunde ha gått åt båda hållen. Det tredje målet var bra spel av dem och en kollaps av oss. Sedan, det fjärde, var ett turmål. Dem slängde in pucken mot mål, och jag tror den träffade vår spelare och gick in, säger en nedstämd Henrik Lundqvist, som inte kan berömmas för att ha gjort någon kanonmatch, enligt ESPN.

Carolina tog i och med triumfen lagets sjunde raka seger och den tionde raka på hemmaplan. Trots att det är rena myrstacken kring slutspelsstrecket i eastern conference ska det mycket till om Hurricanes ska missa åttondelsfinalerna.

– Vi måste se till att det här tåget fortsätter rulla, sade lagets stjärna Eric Staal.

Rangers å sin sida lever ruslkigt farligt.

– Vi kämpar för våra liv nu. Vi har fortfarande ödet i våra egna händer så vi måste se till att ta tillvara på den chansen, sade Rangerscentern Brandon Dubinsky.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!