Bäckström målskytt i Washingtonseger

Nicklas Bäcktröm gjorde ett mål och var en av de bästa på isen.


Nicklas Bäcktröm var en av de bästa på isen när hans Washington besegrade New York Islanders med 5-3 hemma i NHL-ishockeyn natten till torsdag. Washington hamnade i ett 0-2 underläge, men kom in i matchen när Sergej Fedorov snappade upp en puck i anfallszon och spelade fram Alexander Ovetjkin som reducerade till 1-2 med sitt 54:e mål för säsongen.

Vid ställningen 2-3 noterades Bäckström för en assist när Mike Green kvitterade i powerplay. Green gav sedan hemmalaget ledningen med 4-3 efter ytterligare ett powerplaymål. Tvåmålsskytten Green leder poängligan för backar på 70 poäng där Nicklas Lidström ligger på sjätte plats med 53 poäng. I slutminuten fastställde Bäckström slutresultatet till 5-3 med ett mål i öppen kasse.

Samuel Påhlsson gjorde ett mål och Niklas Hjalmarsson svarade för en assist när Chicago hemmaslog St Louis med 3-2, och därmed bröt bortalagets fem matcher långa segersvit. Vinsten betyder att Chicago endast behöver ta ytterligare en poäng på de sex återstående matcherna för att säkra en slutspelsplats. Trots förlusten lever slutspelshoppet fortfarande för Patrik Berglunds St:Louis som har en poäng upp till Anaheim och Nashville på slutspelsplats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!