Lundqvist hjälte när Rangers vann ödesderbyt

New York Rangers besegrade New Jersey med 3-0 i NHL i natt.


New York Rangers besegrade New Jersey med 3-0 i NHL i natt. Henrik Lundqvist storspelade i Rangers mål och höll nollan för tredje gången denna säsong.

– Jag bestämde mig inför tredje att jag ville ha den här, säger Lundqvist, som tog sin 35:e seger för säsongen, till Rangers hemsida. Jag har inte haft så många nollor som i fjol, så jag är glad över den här. Killarna jobbade hårt för mig ikväll.

Redan tidigt i nattens möte kom allt att handla om matchen i matchen mellan Lundqvist och Martin Brodeur, New Jerseys målvakt.

De båda började bra och höll tätt i den första perioden. Tidigt i den andra fick dock Rangers hål på rekordmålvakten Brodeur, två gånger om inom loppet av två minuter.

Brian Dubinsky inledde målskyttet efter cirka fyra minuter genom att göra sitt elfte mål för säsongen, hans tredje på de senaste fem matcherna. Rangerspubliken började i samband med målet att håna Brodeur genom gliringar samtidigt som Dan Girardi utökade ledningen för hemmalaget.

Ryan Callahan satte sedan spiken i kistan med sitt 3-0-mål, med bara minuter kvar av den andra perioden. Lundqvist motade hela 38 skott och valdes till matchens lirare.

New York Rangers innehar nu sjundeplatsen i Eastern conference och mycket talar för att Lundqvist och hans mannar kommer att ta sig till slutspel.

– Just nu får man inte förlora två matcher på raken, säger Henrik Lundqvist. Vi har fem matcher kvar och det är så viktigt att vi hela tiden återhämtar oss från var och en. Vinst eller förlust, du måste släppa det och gå vidare.

Låt Henrik Lundqvist lära dig att shoppa

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!