Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huselius i comeback efter fyra år

Sport | 26/04/2009 22:16

Hans första mästerskap i Tre Kronor sedan sexskandalen.

Kristian Huselius tränade i dag för första gången med Tre Kronor på fyra år. Matchcomebacken görs troligen i morgon, när Sverige möter Lettland. För Huselius var det inget at fundera på.

– Nej, det var bara att ta ett snack med famlijen och klubben så var det inget snack. Om jag bara skulle få frågan ville jag åka, säger han, enligt SVT Text.

Huselius kommer antagligen bilda kedja med Rickard Wallin och Patrik Berglund.

Anledningen till Kristian Huselius långa frånvaro från Tre Kronor är en sexskandal som uppdagades under Sweden Hockey Games i februari 2005. Huselius hämtades tillsammans med Andreas Lilja och Henrik Tallinder av polis för förhör på grund av en misstänkt våldtäkt.

Senare lades förundersökningen ner, men Svenska ishockeyförbundet stängde av Huselius, Lilja och Tallinder resten av 2005 och hela 2006. Huselius har själv gått vidare efter skandalen:

– Det är väldigt länge sedan nu. Det är ingenting jag funderar på längre. Nu siktar jag framåt, säger Huselius till Expressen.

Kristian Huselius längtar efter att få dra på sig Tre Kronor-tröjan.

– Det är kul att vara här och träffa grabbarna. Jag har haft chansen andra år men varit småskadad och grejer, säger han till Expressen.

Skrivet av: