Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VM över för Enström

Sport | 28/04/2009 08:59

Ansiktsfrakturer och hjärnskakning stoppar Atlantabacken.

En av Tre Kronors NHL-förstärkningar, Atlantabacken Tobias Enström, missar resten av VM. Smällen som Enström fick i gårdagens match mot Lettland tog riktigt illa. Under natten konstaterades ett tiotal frakturer i Enströms ansikte.

Skadan uppstod när Enström fick en ful tackling i ryggen och flög med ansiktet före in i sargen. Först talades det om en lättare skada och Enström väntades kunna spela igen inom ett par dagar, men under natten ändrades alltså prognosen. Enström vårdas nu på sjukhus i Bern.

– Han ligger statiskt här nu och vårdas med dropp och mycket smärtstillande medicin. Efter smällen sa Tobias att han hade ont, men vi trodde ju inte alls att det var så här illa, säger Tre Kronors massör Thomas Carlsson till Expressen.

Enström har frakturer på käkbenet, kindbenet och över näsan. Nu tvingas han till operation, och det råder inga tvivel om att VM är över för 24-åringen.

–Ja, det kommer att ta ett tag att komma tillbaka efter det här, säger Thomas Carlsson.

Skrivet av: