Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Douglas Murray inte förstahandsval

Sport | 28/04/2009 15:24

Näslund: "Vi inväntar nattens NHL-matcher först"

När Nyheter24 når Tre Kronors manager Mats Näslund i Schweiz berättar han att Douglas Murray inte är förstahandsvalet från NHL.

– Vi avvaktar när det gäller Murray. Vi vill se hur det går i nattens matcher i NHL först, innan vi bestämmer något. I morgon får vi anmäla en spelare till, det blir antagligen Anton Strålman om han är pigg. Sedan får vi anmäla två till inför mellangruppspelet och där är inget bestämt än.

Tre Kronor har redan Gunnarsson och Tjärnqvist på plats i Schweiz, utan att ha anmält dem för speI, beslut om de två sista platserna måste ha fattats på torsdag. I natt spelar Washington och Rangers samt New Jersey och Carolina sina avgörande matcher.

"Enström har inte hjärnskakning"

Tre Kronor har redan drabbats av flera skador. Senast i matchen mot Lettland, då både Tobias Enström och Kenny Jönsson fick utgå.

– Tobias har en fraktur på käken, men ingen hjärnskakning, så det är en relativt lindrig skada. Rent tekniskt sett skulle han kanske kunna spela mer i VM, men det blir nog inte aktuellt. Kenny vilade i dag, men det är 50/50 att han kan spela i morgon enligt läkarna. Så där har vi större hopp.

Det var när Martin Karsums tacklade in Enström i sargen med ansiktet före som han skadade sig.

Kommer ni vidta åtgärder mot Karsums?

– Det ska vara ett möte i kväll, men vi kommer inte att lägga ned energi på att få honom straffad. Det ger oss inte Tobias tillbaka. Det får domarna göra om de vill.

Vad är det största problemet mot Lettland?

– Vi gjorde inte mål på chanserna, en klyscha, men vi fuskar lite. Går inte på 100 procent och är inte helt skärpta. Inställningen fattades. Och då kan matcherna sluta hur som helst.

I morgon spelar Tre Kronor sin sista gruppspelsmatch, mot USA.

Hur laddar man om efter en förlust mot Lettland?

– Det är ju bra motivation bara det. Men det är ofta så i svensk hockey, det går upp och ned. Vi hade en bra träning i dag, och avslutade med en övning där alla hade roligt. Och det är skönt för alla att veta att Enström kommer att bli bra.

Näslund säger att man inte diskuterat om det är dags för Gustavsson att göra debut i målet, efter att kollegorna Holmqvist och Liv spelat varsin match. Och han vill heller inte uttala sig om hurvida Omark kommer få lägga en eventuell straff eller inte.

– Vissa killar vet man att de klarar det, sen får man lita till fingertoppskänslan under matchen. Men det där får ni journalister spekulera i.

Skrivet av: