Frankrike - en transportsträcka

Nu siktar Tre Kronor mot kvartsfinal.


I eftermiddag väntar Frankrike i mellangruppspelets sista match. Bestämt är att Liv ska stå i stället för Gustavsson. Det låter rimligt eftersom Gustavsson spelat några svettiga matcher hittills, och Liv behöver testa formen.

En förlust mot Frankrike i eftermiddag vore en chock. Tre Kronor skulle behöva ha tre skadade målvakter och tvingas ställa en back i målet för att inte vinna denna match.

Låt oss därför i stället rikta blicken framåt.

Sveriges grupp i mellangruppspelet heter E. Ryssland är redan färdiga vinnare i gruppen. Tre Kronor spelar i dag för att bli tvåa. Skulle jorden rämna och Sverige inte tar tre klara poäng kan man bli tvåa, trea eller fyra beroende på utgången i de andra matcherna i gruppen.

Lettland, USA och Schweiz aspirerar på två kvartsfinalplatser, där är matchen mellan USA och Schweiz helt avgörande.

Så här spelas kvartsfinalerna:

E1 - F4

E2 - F3

F1 - E4

E3 - F2

Matcherna spelas onsdag och torsdag, vilken match som går vilken dag bestäms i kväll.

Allt lutar just nu åt Tjeckien som kvartsfinalmotståndare för Sverige. De hamnar på tredje plats i sin grupp, F. Kanada och Finland gör i kväll upp om första och andra platsen i gruppen.

Tjeckien. Bådar det gott? Sverige har fyra raka segrar i VM. De två senaste kom i förra årets VM, 5-3 i mellangruppspelet och 3-2 i kvartsfinalen. Tjeckien har sett starka ut i år. Matchen mot Slovakien vann de med en utklassningsseger, och Jaromir Jagr är i mycket god form. Samme Jagr som gav hockeyfrillan ett ansikte. För 20 år sedan.

Läge att i eftermiddag varva lite spelare, prova nya kedjor och nöta in det som ska fungera. En anledning att se fram emot transportsträckan Frankrike.

Tre Kronor-Frankrike sänds i TV6, nedsläpp 16.15.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!