Tre kronor i semifinal

Nu väntar ett klassiskt möte med hockeynationen Kanada.

Ännu en kvartsfinalseger. Och ännu ett möte mot Kanada.

Sverige besegrade Tjeckien med 3-1 i torsdagskvällens kvartsfinal i ishockey-VM i Schweiz.

Mattias Weinhandl inledde målskyttet i spel fem mot tre tidigt i andra perioden och Dick Tärnström ökade på till 2-0 en dryg minut före pausvilan, den här gången i spel fem mot fyra.

I tredje, när Sverige spelade fem mot tre, kunde Tjeckiens Petr Cajanek reducera efter att Kristian Huselius sjabbalt med pucken.

Tjeckien hade sedan bra tryck och många chanser att kvittera. Men i stället kunde Kenny Jönsson slänga iväg en puck som flög in i nätet bakom Jakub Stepanek i det tjeckiska målet.

– 3-1 av Kenny Jönsson. Kung Jönsson. Sverige är nu mycket nära en semifinal och ingen är mer värd att få avsluta matchen än Kenny, skriker kommentatorerna i kör på TV6.

Nu väntar ett hett semifinalmöte med Kanada på fredagskvällen. Det är fjärde VM-turneringen i rad som Sverige och Kanada möts i semifinal och kanadensarna har vunnit de två senaste åren.

Slår Tre Kronor Kanada går vi mot final och får chansen att ta vårt nionde VM-guld.

Missa inte Tre Kronors semifinal mot Kanada i morgon kväll klockan 20.00. Matchen visas på TV6.