1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Supertalangen stoppas från JVM

"Han stannar i Ottawa".


Det fanns länge hopp om att Erik Karlsson skulle få chansen att spela sitt andra raka JVM för Sverige. I november skickade Ottawa Senators 19-åringen till farmarlaget Binghamton Senators för att få mer speltid. Där svarade han för en suverän insats, snittade närmare en halvtimmes istid per match, gjorde elva assist på tolv matcher och kämpade sig på det sättet tillbaka till NHL.

Sedan han kallades upp till Ottawa har han agerat med mer pondus och följaktligen fått mer speltid. Den senaste veckan har han snittat runt 20 minuter per match och haft en prominent roll i Ottawas powerplay.

Med allt detta i åtanke kom inte måndagens negativa besked som någon större överraskning.

- Vi har pratat med honom och vi har pratat med den svenska coachen. Om inget oförutsett händer den närmaste tiden kommer han att stanna i Ottawa, sade Murray till sportsnet.ca på måndagskvällen innan Ottawas match mot Toronto Maple Leafs.

Simon Bertilsson ersätter

Erik Karlsson har tidigare sagt till hockeysverige.se att han befinner sig i en win-win-situation. I grund och botten har det hela tiden stått klart att han endast skulle få åka till JVM om han inte var ordinarie i NHL. Det är han just nu och därför har han inget problem med att stanna i Ottawa.

- Vi förstår betydelsen av spelarutveckling. Han tycker själv att om han får stanna här och ha ett inflytande på laget så vill han stanna med Ottawa Senators. Vi tror att det här är rätt beslut, säger Bryan Murray.

Beskedet innebär att Brynäs back Simon Bertilsson, 18, kallas in som ersättare för den tidigare Frölundabacken.

Erik Karlsson har gjort fem assist på 17 matcher i Ottawatröjan men jagar fortfarande sitt första NHL-mål.

Tidigare har Tampa Bay Lightning stoppat Victor Hedman från att delta i JVM.

Hockeysverige.se

/
JVM
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!