Motivation slog inte klass

Sverige krossade Schweiz med hela 11-4 och tog hem bronset i J-VM.

Sveriges sista match i Junior-VM slutade med ett rejält målkalas.

Man vann matchen mot Schweiz med hela 11-4 i en tillställning som hade väldigt många olika ansikten - men bara ett vinnande lag.

Sverige ledde med 5-0 efter den första perioden och var klart överlägset. Jacob Markström kunde mer eller mindre sova mellan stolparna, samtidigt som Benjamin Conz i den andra kassen hade det desto svettigare.

André Petersson satte två, Lander ett och Rasmussen likaså innan Mattias Tedenby prickade in just 5-0 innan den första perioden var över.

Matchen var naturligtvis här redan avgjord, så den som hade hoppats på en spännande och nervkittlande bronsmatch blev säkerligen rejält besviken.

Men om man hör till den skaran som älskar att se mål, så hade man valt helt rätt match.

I mittperioden så kom Schweizarna tillbaka.

Sverige spelade bra i början av perioden och spädde på till hela 8-0 innan Markströms nolla spräcktes - och det rejält.

Mittakten slutade nämligen 5-4 efter att svenskarna slappnat av som man brukar göra vid en stor ledning. De rödvitas stora målskytt i denna turnering, Nino Niederreiter, stod bland annat för ett av målen.

Om matchen inte redan var sömnig så blev den det i sista perioden.

Ett mål föll och det var David Rundblad som fick göra det målet och slå tillbaka en aning på den kritik han har fått under den senaste tiden och då inte minst från media. Det blev hans första och enda mål i årets upplaga av J-VM.

André Petersson stod för tre mål i bronsmatchen och leder just nu hela turneringens skytteliga med sina åtta mål. Den som framför allt kan hota honom i den statistiken är kanadensaren, Jordan Eberle, som har gjort sex mål - inför nattens stora final.

Guldmatchen som SVT sänder - med start klockan 02:00, svensk tid.