Mårts rasar - attackerar domarna

Förbundskaptenen Pär Mårts var efter Sveriges JVM-förlust kritisk mot Kanada.


Förbundskaptenen Pär Mårts ville inte skylla JVM-förlusten på domarna.

Men han var kritisk till Kanadas satsningar på målvakten Jacob Markström.

– Det finns ju funktionärer som ska stävja det och det gjorde de inte riktigt.

Den värsta satsningen gjorde Kanadas forward Angelo Esposito i början av den andra perioden. Brynäsmålvakten åkte ut från kassen för att slå i väg pucken och Esposito sträckte ut benet så att Markström stöp och i fallet tappade masken.

– Vi hade snackat om att vi skulle skydda honom till varje pris, men när han är ute och ska passa pucken och han kommer - det gillar jag inte riktigt, sade Mårts.

Esposito hävdade att det var Markström som tappade balansen.

– Han kom ut och jag försökte nå pucken, sedan halkade han och gled in i mig. När målvakten kommer ut från målet är han med i spelet. Jag försökte inte tackla honom utan nå pucken, sade Esposito som märkligt nog klarade sig undan utvisning.

I stället åkte han på ett nacksving från stjärnbacken Victor Hedman.

– Jag såg att han låg ned på banan och hade ont. Hade det inte varit en final så hade jag nog inte varit kvar på banan. Då hade det nog blivit värre. Det brann verkligen i själen, men det gällde att hålla tillbaka. Men jag ville markera i alla fall, för det var idioti, sade Hedman som också klarade sig från straff.

Mårts ansåg att svenskarna tappade matchen på det tidiga kanadensiska ledningsmålet - och den egna oförmågan i power play.

– Det känns dumt att skylla på domaren. Om vi ska vinna så får vi inte släppa in det där första power play-målet så enkelt. I vårt eget power play så blev det för mycket spel, för lite skott och vi tog oss inte in på mål.

– Idrott går ut på att vinna och det gjorde vi inte i dag. Det känns för jäkligt, sade han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

2 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

2 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.