Måndag 19 Apr
Stockholm

Mårts rasar - attackerar domarna

Förbundskaptenen Pär Mårts var efter Sveriges JVM-förlust kritisk mot Kanada.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förbundskaptenen Pär Mårts ville inte skylla JVM-förlusten på domarna.

Men han var kritisk till Kanadas satsningar på målvakten Jacob Markström.

– Det finns ju funktionärer som ska stävja det och det gjorde de inte riktigt.

Den värsta satsningen gjorde Kanadas forward Angelo Esposito i början av den andra perioden. Brynäsmålvakten åkte ut från kassen för att slå i väg pucken och Esposito sträckte ut benet så att Markström stöp och i fallet tappade masken.

– Vi hade snackat om att vi skulle skydda honom till varje pris, men när han är ute och ska passa pucken och han kommer - det gillar jag inte riktigt, sade Mårts.

Esposito hävdade att det var Markström som tappade balansen.

– Han kom ut och jag försökte nå pucken, sedan halkade han och gled in i mig. När målvakten kommer ut från målet är han med i spelet. Jag försökte inte tackla honom utan nå pucken, sade Esposito som märkligt nog klarade sig undan utvisning.

I stället åkte han på ett nacksving från stjärnbacken Victor Hedman.

– Jag såg att han låg ned på banan och hade ont. Hade det inte varit en final så hade jag nog inte varit kvar på banan. Då hade det nog blivit värre. Det brann verkligen i själen, men det gällde att hålla tillbaka. Men jag ville markera i alla fall, för det var idioti, sade Hedman som också klarade sig från straff.

Mårts ansåg att svenskarna tappade matchen på det tidiga kanadensiska ledningsmålet - och den egna oförmågan i power play.

– Det känns dumt att skylla på domaren. Om vi ska vinna så får vi inte släppa in det där första power play-målet så enkelt. I vårt eget power play så blev det för mycket spel, för lite skott och vi tog oss inte in på mål.

– Idrott går ut på att vinna och det gjorde vi inte i dag. Det känns för jäkligt, sade han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela