Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fegt Sverige överkört i finalen

- 06/01/2009, 06:43 -

Kanadas klassiska skrämseltaktik knäckte svenskarna som lämnade målvakten Markström åt vargarna.

Den svenska JVM-guldsatsningen sprack igen. För andra året i rad blev det silver efter finalförlust mot Kanada i Ottawa med 1-5. Småkronorna fegade ur när Kanada spände musklerna. Återigen valde de unga svenskarna att vänta på en räddning från domaren, men den kom aldrig. Istället för att ta fighten och spela efter den satta gränsen valde Sverige den lätta vägen. De kanadensiska spelarna hade aldrig tillåtit en liknande behandling av sin målvakt. Markström blev utlämnad åt vargarna. När ska Sverige lära sig läxan? När ska de unga svenskarna slänga handskarna och ta fighten? Vi får se om ett år igen.

– Det är fantastiskt att vara här med skit att förlora. Vi måste lära oss att stå emot om vi ska kunna bli en vinnare, sa en ärlig Pär Mårts Sveriges huvudcoach, i SVT:s direktändning.

I och med finaltorsken blir den svenska guldtorkan minst 29 år lång då nästa chans återigen blir i Kanada 2010. Det hittills enda svenska JVM-guldet kom i Tyskland 1981.

Se alla höjdpunkter här

Skrivet av: