1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

VIDEO: Sverigekrocken som slog ut Ericsson

VM kan vara över för Jimmie Ericsson efter att han krockat med sin lagkamrat Marcus Nilsson – när spelarna skulle byta.


Sedan tidigare stod det klart att poängkungen Mattias Weinhandl tvingats resa hem på grund en hjärnskakning. Näste att få lämna VM kan bli Jimmie Ericsson sedan han olyckligt krockat med Marcus Nilsson när spelarna skulle byta. Då hade det bara gått cirka 40 sekunder av gårdagens match mot Tjeckien, förlust med 2-1.

– Med största sannolikhet är det inre ledbandet i knäet som fått sig en sådan smäll så han kommer troligtvis inte spela mer i den här VM-turneringen, säger TV6:s Niklas Jihde.

– Jimmie är borta. Det är inget att diskutera, säger Bengt-Åke Gustafsson till TV6.

Det verkar som om lillebror Jonathan Ericsson, back, inte får spela med sin bror. De har aldrig spelat tillsammans på seniornivå.

- Det är tråkigt. Första bytet och så, men det sånt som händer. Det är bara att spela vidare. Jag får klara mig utan honom, säger Jonathan Ericsson.

Se den olyckliga krocken:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hiljemark tar över Elfsborg

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

1 timme sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

2 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

2 timmar sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

idag 11:36
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

idag 11:24
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.