Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre kronor illa ute mot Lettland

- 14/05/2010, 22:45
Tre kronor klarade av Lettland.

Tre kronor klarade av Lettland.

SCANPIX

Lettland blev ingen lätt motståndare för Tre kronor, som till slut ändå vann med 4-2.

Sverige var stundtals riktigt pressade av Lettland i den sista perioden och faran för ett 3-3-mål låg i luften. Men när Tony Mårtensson istället gjorde 4-2 med endast minuterna kvar till fulltid var det hela avgjort.

Tre kronor fick annars en rejäl drömstart på drabbningen. Redan efter 0.31 hade Magnus Pääjärvi-Svensson brutit nollan. Men bara sekunderna senare skulle letternas replik komma. Martins Kansums var den som satte 1-1-målet bakom Jacob Markström i den svenska kassen.

Svenskarna skulle dock ändå dra ifrån redan i den första perioden. Efter drygt fem minuters spel gjorde Oliver Ekman-Larsson blågults andra mål för kvällen och efter 14.30 utökade Michael Nylander ledningen till 3-1.

Efter en mållös mellanperiod gjorde Martins Kansums det nervkittlande 3-2-målet efter 45.01. Men när Mårtensson gjorde det så viktiga 4-2-målet var matchen avgjord.