Tre kronor klarade av Lettland.
Tre kronor klarade av Lettland. - Foto: SCANPIX

Tre kronor illa ute mot Lettland

Lettland blev ingen lätt motståndare för Tre kronor, som till slut ändå vann med 4-2.


Sverige var stundtals riktigt pressade av Lettland i den sista perioden och faran för ett 3-3-mål låg i luften. Men när Tony Mårtensson istället gjorde 4-2 med endast minuterna kvar till fulltid var det hela avgjort.

Tre kronor fick annars en rejäl drömstart på drabbningen. Redan efter 0.31 hade Magnus Pääjärvi-Svensson brutit nollan. Men bara sekunderna senare skulle letternas replik komma. Martins Kansums var den som satte 1-1-målet bakom Jacob Markström i den svenska kassen.

Svenskarna skulle dock ändå dra ifrån redan i den första perioden. Efter drygt fem minuters spel gjorde Oliver Ekman-Larsson blågults andra mål för kvällen och efter 14.30 utökade Michael Nylander ledningen till 3-1.

Efter en mållös mellanperiod gjorde Martins Kansums det nervkittlande 3-2-målet efter 45.01. Men när Mårtensson gjorde det så viktiga 4-2-målet var matchen avgjord.

/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.