Torsdag 6 Maj
Stockholm

Wikegård: "USA är bättre än Kanada"

Roger Rönnberg, förbundskapten för småkronorna.
1 av 3
Roger Rönnberg, förbundskapten för småkronorna. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Det samlade svenska juniorlandslaget.
2 av 3
Det samlade svenska juniorlandslaget. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Niklas Wikegård menar att USA är bättre än Kanada.
3 av 3
Niklas Wikegård menar att USA är bättre än Kanada. Foto: WIKEGÅRD

Niklas Wikegård ger sina analyser inför morgondagens stora kvartsfinal för det svenska juniorlandslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här finner ni Wikegårds blogg

Niklas Wikegård är Nyheter24:s stora hockeyexpert. Här kan ni följa den frispråkige expertkommentatorns inlägg där han behandlar allt från elitserien och allsvenskan till NHL och Tre Kronor.

Här hittar ni Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

NIAGARA FALLS. "Jag skulle säga att det är drygt 60-40 på att Sverige vinner imorgon oavsett om vi möter Finland eller Ryssland." konstaterar Nyheter24:s hockeyexpert inför morgondagens kvartsfinal i JVM.

J20-världsmästerskapen har verkligen gått Sveriges väg efter bland annat ha besegrat Tjeckien och Kanada på väg mot en överraskande gruppseger. Frågan är nu hur laget ska gå till väga för att gå hela vägen?

Det svenska juniorlandslaget övade numerära över- och underlägen under söndagskvällen, samtidigt ägnade de en hel del tid på att gneta in uppställningar kring tekningar.

Något som visade sig vara väl värd mödan mot Tjeckien då Jesper Fasth kunde sätta ett av de snyggare svenska målen under turneringen. En variant Roger Rönnberg övat in hos killarna.

Frågan är nu hur långt Småkronorna kan gå?

Sverige har stora chanser att göra ett rejält avtramp i hockeyvärlden under årets turnering. Men att det finns många minor på väg mot guldet.

Wikegård hävdar att det kanadensiska laget är bättre än svenskarna, men att det även finns motståndare som kan bli betydligt svårare för Småkronorna.

"Om vi tar oss till final så kommer vi förmodligen möta USA. Backarna i Kanada är för dåliga, det är bara att titta på målskillnaden och faktumet att Sverige gjorde fem mål mot dem."

Oavsett vad så kommer matchen under måndagskvällen bli en oerhört spännande historia och den stora frågan är vilka juniorlandslaget vill möta. Ett Ryssland man redan besegrat, eller ställas inför ett hatmöte mot ärkerivalerna från ost - Finland.

Se höjdpunkterna från matchen mot Tjeckien.

Se höjdpunkterna från den fantastiska målfesten mot Kanada.

Kommentera
Kopiera länk
Dela