Förbundskaptenen Pär Mårts har tränat Popovic tidigare.
1 av 3
Förbundskaptenen Pär Mårts har tränat Popovic tidigare. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Södertälje-coachen Peter Popovic blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor.
2 av 3
Södertälje-coachen Peter Popovic blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
"Poppe" har skrivit på för tre år med Svenska Ishockeyförbundet.
3 av 3
"Poppe" har skrivit på för tre år med Svenska Ishockeyförbundet. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX

Popovic klar för Tre Kronor

Peter Popovic som tränade Södertälje är nu klar som ny assisterande tränare för Tre Kronor.


Peter Popovic:

Född: 10 februari 1968 i Köping.

Då: Bejublad NHL-spelare som var känd för sin uppoffrande spelstil och fina ledaregenskaper.

Nu: Tränade Södertälje som degraderades till allsvenskan. Nu blir han ny assisterande förbundskapten för Tre Kronor i stället.

STOCKHOLM. Södertälje har under ett par säsonger dansat på linjen mellan allsvenskan och elitserien. I år blev uppgiften för svår och SSK blev degraderade.

Tränaren Peter Popovic förnyade inte sitt kontrakt med klubben efter att de åkte ner i allsvenskan. Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med Tre Kronor i stället och ska bistå förbundskaptenen Pär Mårts i landslaget.

– Först och främst måste jag säga att det är en stor ära att få bli uttagen till att coacha Tre Kronor. Jag är nyfiken på hur det ska bli att jobba ihop med Pär Mårts som jag haft som tränare när jag själv var spelare. Han var den bästa tränare jag haft. Det ska bli intressant att få lära mig mer om Pär Mårts ledarskap och spelidé för Tre Kronor, säger Popovic i ett pressmeddelande.

Eftersom Pär Mårts är väl bekant med Popovic sedan tidigare var det ett enkelt val. Och förbundskaptenen är lättad över att ha klart med en assisterande förbundskapten.

– Peter är en härlig person som visar känslor. Han har stora kunskaper som gör att jag gärna jobbar ihop med honom. Det är så jag känner honom efter att ha coachat honom som spelare i många år, säger Mårts.

/
ssk
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.