Mårts om den stora drömmen:  "Jag skulle vilja se Erik Karlsson i landslaget. Mest för att det vore en dröm för mig att låta publiken se honom spela på hemmaplan."
1 av 12
Mårts om den stora drömmen: "Jag skulle vilja se Erik Karlsson i landslaget. Mest för att det vore en dröm för mig att låta publiken se honom spela på hemmaplan." - Foto: SCANPIX
Erik Karlsson har imponerat stort under årets säsong och har blommat ut till en av NHL:s bästa offensiva backar.
2 av 12
Erik Karlsson har imponerat stort under årets säsong och har blommat ut till en av NHL:s bästa offensiva backar. - Foto: Scanpix
Mårts om Brynäs Jakob Silfverberg: "Talangen som verkligen fått ihop det den här säsongen. En otroligt bra spelare."
3 av 12
Mårts om Brynäs Jakob Silfverberg: "Talangen som verkligen fått ihop det den här säsongen. En otroligt bra spelare." - Foto: SCANPIX
"Han gjorde helt rätt val att stanna i elitserien ett extra år för att utvecklas ytterligare innan han tar steget till NHL"
4 av 12
"Han gjorde helt rätt val att stanna i elitserien ett extra år för att utvecklas ytterligare innan han tar steget till NHL" - Foto: SCANPIX
Mårts om AIK:s Robert Rosén: "Ja Robban, han är en lysande tekniker och en skicklig speluppläggare. Hans sinne för spel är få förunnat."
5 av 12
Mårts om AIK:s Robert Rosén: "Ja Robban, han är en lysande tekniker och en skicklig speluppläggare. Hans sinne för spel är få förunnat." - Foto: SCANPIX
Mårts om AIK:s Richard Gynge: "Han har börjat blomma. En riktig målförmåga men han har en bit kvar."
6 av 12
Mårts om AIK:s Richard Gynge: "Han har börjat blomma. En riktig målförmåga men han har en bit kvar." - Foto: SCANPIX
"Jag är riktigt nyfken vad mer han har att ge."
7 av 12
"Jag är riktigt nyfken vad mer han har att ge." - Foto: SCANPIX
Mårts om Rosén: "Han har precis börjat sin resa men är en framtida stjärna."
8 av 12
Mårts om Rosén: "Han har precis börjat sin resa men är en framtida stjärna." - Foto: SCANPIX
Mårts om Brynäs Calle Järnkrok: "Ja, Ironhook som de kallar honom i Kanada. En lysande spelare som är riktigt skicklig i det offensiva spelet."
9 av 12
Mårts om Brynäs Calle Järnkrok: "Ja, Ironhook som de kallar honom i Kanada. En lysande spelare som är riktigt skicklig i det offensiva spelet." - Foto: SCANPIX
"Han är på väg att ta det stora klivet i rätt riktning."
10 av 12
"Han är på väg att ta det stora klivet i rätt riktning." - Foto: Scanpix
- Jag försöker fortfarande få tag på spelare om kvalificerar sig, säger Pär Mårts till Nyheter24.
11 av 12
- Jag försöker fortfarande få tag på spelare om kvalificerar sig, säger Pär Mårts till Nyheter24. - Foto: Scanpix
Tre Kronors förbundskapten följer slutspelet nära - för Nyheter24 uttalar han sig om favoritlirarna som är kvar i slaget om SM-guld.
12 av 12
Tre Kronors förbundskapten följer slutspelet nära - för Nyheter24 uttalar han sig om favoritlirarna som är kvar i slaget om SM-guld. - Foto: Scanpix

Pär Mårts: "Hoppas att någon kommer överraska"

Tre kronors förbundskapten om lirarna i semifinalerna, VM-truppen - och drömspelaren: "Vore en dröm för mig att låta publiken se honom spela på hemmaplan."


Pär Mårts

Pär Mårts har varit förbundskapten för Tre Kronor sedan säsongen 2010/2011. Men han hade en sejour som assisterande coach i Tre Kronor redan mellan åren 1992-1995. Efter det han han bland annat tränat AIK, HV71 och Juniorkronorna.

Så spelar sverige i VM

4 maj: Sverige - Norge.

5 maj: Sverige- Tjeckien.

7 maj: Danmark - Sverige.

9 maj: Sverige - Tyskland.

11 maj: Ryssland - Sverige.

12 maj: Italien - Sverige.

15 maj: Sverige - Lettland.

Kvällens matcher:

19.10: Skellefteå - AIK.

Brynäs - Färjestad.

STOCKHOLM. I kväll startar semifinalerna i slutspelet. Spelare som Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok och Viktor Fasth har förbundskaptenen örnkoll på - men det finns fortfarande en chans att slå sig in i VM-truppen.

- Jag känner att jag kan de svenska spelarna så pass bra att jag inte behöver följa något specifikt lag så där extra, men självklart kollar jag på matcherna och hoppas på att någon spelare kommer överraska, säger Tre Kronors Pär Mårts till Nyheter24.

"Vi kommer ha alla platserna öppna"

Sedan innan är det klart att den gamla backstjärnan Magnus Johansson har tackat nej till spel i Tre Kronor. Men ingen spelare har sin plats säkrad.

- Vi kommer hålla alla platser öppna fram till den fjärde maj då VM drar igång. Då måste vi ha minst 15 plus två spelare anmälda. Men vi kommer möta Norge och Tjeckien i de inledande matcherna och då kommer vi behöva mer spelare än så. annars kommer vi aldrig orka, säger Mårts.

- Jag försöker fortfarande få tag på spelare om kvalificerar sig. Men just nu kontaktar jag bara spelare i de lag som spelat klart, fortsätter han.

Juniorerna får chansen

När Oddset Hockey Games spelades i februari fanns det inga juniorer med i truppen.

- Nej, de hade inte hämtat sig från JVM än, så jag såg ingen anledning att ha med dem i truppen, säger han.

Hur ser det ut nu?

- Just nu ser det ut som om vi kommer ha med några i truppen. De har hunnit hämtat sig och ser riktigt formstarka ut. Så några juniorer kan kommer vi absolut ha med, men jag kan inte säga vilka.

Bläddra i bildspelet och se vad Mårts säger om spelarna som fortfarande slåss i slutspelet - och vem som är drömspelaren till VM.

AIK
/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.