En vanlig syn i NHL, där Landeskog är nominerad till priset som årets rookie.
1 av 4
En vanlig syn i NHL, där Landeskog är nominerad till priset som årets rookie. - Foto: Getty Images
VM-inledningen blev inte som Gabriel Landeskog hade tänkt sig.
2 av 4
VM-inledningen blev inte som Gabriel Landeskog hade tänkt sig. - Foto: Scanpix
De låga publiksiffrorna har varit i fokus under VM. "Man hade förväntat sig att Sverigematcherna skulle vara fullsatta", säger Landeskog till Nyheter24.
3 av 4
De låga publiksiffrorna har varit i fokus under VM. "Man hade förväntat sig att Sverigematcherna skulle vara fullsatta", säger Landeskog till Nyheter24. - Foto: Scanpix
Målen har uteblivit för "Gabbe". Mot Tjeckien missade han öppet mål.
4 av 4
Målen har uteblivit för "Gabbe". Mot Tjeckien missade han öppet mål. - Foto: Scanpix

Landeskog om VM-fiaskot: "Klart man är besviken"

Publikfiasko och måltorka. Det var inte vad Colorados skyttekung Gabriel Landeskog hade förväntat sig när han skulle spela hemma-VM: "Hade velat spela inför ett gungande Globen."


Publiksiffrorna

Sverige-Norge (premiär): 7770

Sverige-Tjeckien: 10076

Danmark-Sverige: 8119

Läs allt om hockey-VM

Mårts tuffa val: playmakern eller målmaskinen

Tre Kronor: Vilka är Tyskland?

Chocken: Joel tvingas lämna VM

Backen Kronwall blir forward

STOCKHOLM. 52 poäng av en 19-årig rookie från Stockholm - i världens bästa liga. Sveriges nye hockeyprins skulle kröna succésäsongen i NHL med en hockeyfest i hemstaden. I stället har Gabriel Landeskog mötts av tusentals tomma stolar i Globen – och gått mållös från de första tre matcherna.

– Nej, det är klart man är lite besviken. Man hade förväntat sig att Sverigematcherna skulle vara fullsatta. De sänkte ju biljettpriserna och då trodde man att det skulle komma fler, säger "Gabbe" till Nyheter24.

Förväntningarna inför VM var höga på den förre Djurgårdsjunioren, som svarade för 22 fullträffar under sin debutsäsong i NHL. Första landslagsmålet dröjer dock – något som Colorados skyttekung så klart inte är nöjd över.

– Det kändes överlägset bättre mot Danmark än vad det gjort i de andra matcherna.  Men det är klart, man vill ju hänga dit den och få självförtroende på så sätt. Å andra sidan, så länge vi vinner och jag vet att jag jobbat hårt, så spelar det ingen roll om jag har en eller 23 poäng.

Men du är väl en av dem som är här för att producera?

Absolut ska jag det. När man får chanser och speltid i powerplay ska man trycka dit puckarna. Det gäller att ha tålamod, det är en lång turnering. Jobbar jag hårt och spelar fysiskt så kommer chanserna komma.

"Gabbe", som lämnade Sverige som 16-åring, erkänner att det tagit lite tid att ställa om sig till stor rink – men tycker inte att det är en ursäkt för den uteblivna målskörden.

– Det är klart att det är ett annat spel, men det kändes bra nu och det är många spelare i vårt lag som fått ställa om sig, så det ska inte vara något problem.

Kan det inte vara så att ditt spel gör sig bättre på mindre rink?

– Jo, så kan det väl vara också. Jag trivs där borta och känner att mitt spel passar väldigt bra på små rinkar, men å andra sidan är jag uppväxt med stor is, så så svårt ska det inte vara.

I kväll ställs Tre Kronor mot Tyskland. Och ni kan nog tänka er en blågul spelare som är extra sugen på att näta.

– Jag var ju så nära mot Tjeckien. Det kommer när det kommer. Men det skulle vara en skön känsla.

Tre Kronor spelar inte bara för poäng – utan också för publiken.

– Fortsätter vi vinna matcher och spelar som vi gjorde de första två perioderna mot Danmark, så får vi hoppas att det kommer mer och mer folk, säger Gabriel Landeskog.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.